Update coronavirus 23 september 2020

Het coronavirus is bezig met een nieuwe opmars, dat is inmiddels geen nieuws meer. Gelukkig blijven vooralsnog de besmettingen binnen Trebbe beperkt. Dat is mede dankzij jullie inspanningen en volharding om de maatregelen zo goed mogelijk te volgen. Met het invallen van de herfst en winter gaan we een spannende tijd tegemoet die, voornamelijk op onze bouwplaatsen, nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Daarom hebben we daar nog eens goed naar gekeken. We hebben tips en suggesties ontvangen, die hebben we in dit reglement meegenomen. Deze regels zijn er voor je eigen gezondheid en die van je omgeving. Daarnaast helpt dit reglement je in de handhaving op de bouwplaatsen.

Bouwplaatsen; oppervlak afstemmen op aanwezigen, kantoren uitvoerders, vergaderen en schaft, bouwhekdoeken, ventilatie en projectspecifieke afspraken

 • Onze keten worden door de materieeldienst qua oppervlak afgestemd op het gelijktijdig aanwezige personeel. Het maximaal aantal personen dat gelijktijdig in de ruimte aanwezig kan zijn, is aan de buitenzijde aangegeven. Ook wordt de hoeveelheid meubilair hierop aangepast.
 • Uitvoerders delen geen kantoorruimte meer met elkaar in de keet. De werkplekken van uitvoerders worden voorzien van doorzichtige schermen.
 • Vergaderingen en de schaft vinden plaats in aparte ruimtes en niet bij de uitvoerders in het kantoor. Hiervoor worden extra units bijgeplaatst.
 • Onze bouwplaatsen worden voorzien van bouwhekdoeken waarop de belangrijkste richtlijnen ter voorkoming van het coronavirus opgenomen zijn.
 • Er loopt momenteel een proef naar extra ventilatievoorzieningen in de units. Als deze proef succesvol is dan wordt dit zo snel mogelijk Trebbe-breed geïmplementeerd.
 • Bij BestaandWonen wordt vaak gebruik gemaakt van bestaande woningen, hiervoor worden projectspecifieke afspraken gemaakt met het Hoofd Productie BestaandWonen.
 • Wijkt jouw project af? Overleg dit dan met jouw Hoofd Productie.

Hygiëne & sanitair; desinfecteerzuilen, sanitaire voorzieningen, schoonmaak en handschoenen

 • Iedere bouwplaats ontvangt desinfecteerzuilen. Eén bij de uitvoeringskeet en één bij de personeelsunit. De navulling is via de materieeldienst bij te bestellen door de uitvoerders.
 • De toiletvoorziening is een trefpunt van veel wisselende bouwplaatsmedewerkers. Om de 1,5 meter afstand te borgen worden deze daarop aangepast door onze materieeldienst.
 • Alle keten, schaftruimtes en sanitaire ruimtes worden dagelijks schoongemaakt. Hierbij worden ook contactpunten zoals koffiezetapparaten, deurklinken e.d. meegenomen. De uitvoerder en projectleider regelen dit.
 • Er zijn handschoenen beschikbaar voor bouwplaatsmedewerkers bij de uitvoerder. Deze kunnen besteld worden bij Mastermate of onze materieeldienst.
 • Bezuinig niet op bovenstaande punten, dit is van wezenlijk belang voor je gezondheid.
 • Wijkt jouw project af? Overleg dit dan met jouw Hoofd Productie.

1,5 meter afstand tijdens het werk; snel, hesjes & mondkapjes

 • Iedere collega die bij Trebbe werkt is verplicht om het 1,5 meter afstand hesje te dragen op de bouwplaats. Kun je het hesje niet dragen, dan draag je de textielstickers duidelijk zichtbaar op jouw werkkleding. Een hesje of textielsticker kun je opvragen bij Josette Veltman of Barbara Timmermans via receptiezwolle@trebbe.nl.
 • Moet je werkzaamheden verrichten waarbij 1,5 meter afstand houden onmogelijk is? Zorg er dan voor dat je deze werkzaamheden zo snel mogelijk uitvoert; volgens het RIVM is dit binnen 15 minuten. Daarnaast adviseren wij je dringend om een mondkapje te dragen. Deze zijn beschikbaar via de uitvoerder. De uitvoerder kan deze bestellen bij de materieeldienst of Mastermate.

Samen & handhaven; instructie onderaannemers, verantwoordelijkheid handhaving

 • Onze onderaannemers ontvangen binnenkort een brief waarin wij hen danken voor de samenwerking de afgelopen tijd en waarin wij hen vragen om hun medewerkers te instrueren over de maatregelen, hesjes en mondkapjes. Signaleer je een probleem? Meld dit bij je projectleider of Hoofd Productie.
 • Het projectteam is gezamenlijk verantwoordelijk voor de handhaving van bovenstaande op onze bouwplaatsen. Loop je als uitvoerder ergens tegenaan? Neem dan contact op met jouw projectleider of Hoofd Productie.

Heb je nog vragen over deze update? Dan kun je die stellen aan één van de Hoofden Productie. Heb je zelf nog tips op suggesties? Dan zijn die ook van harte welkom!

Weet dat wij en onze directie achter je staan. We onderschatten zeker niet welke impact corona en de maatregelen hebben op jouw dagelijkse werkzaamheden. Samen zetten we de schouders eronder!

Henk Lonink, Dimitri Veldhoen, Geert Klein Lebbink, Eric van der Ploeg & Robert Hollegien