Update coronavirus 19 mei 2020

Vanavond vond opnieuw een persconferentie over het coronavirus plaats. Met de bevestiging dat de voorgestelde versoepelingen met ingang van 1 juni doorgevoerd kunnen worden, kunnen we stap voor stap weer een deel van ons leven oppakken. Natuurlijk krijgen we ook regelmatig de vraag hoe het met Trebbe gaat.

Toen we in januari het nieuwe jaar van start gingen hadden we niet kunnen bedenken dat het jaar zo zou lopen. We sloten 2019 af met de hoogste omzet ooit; 302 miljoen euro. Ons rendement nam toe naar 4,3% voor belasting, een mooie verbetering ten opzichte van 2018. Ook 2020 gingen we met een goedgevulde orderportefeuille voortvarend van start. Maar met de intrede van het coronavirus en de onduidelijkheid rondom de duur en de impact van deze pandemie is het moeilijk te voorspellen hoe ons dit zal raken.

Als we dan toch een voorzichtige doorkijk maken dan zien we dit jaar gematigd positief tegemoet. Vooralsnog verwachten we dit jaar de omzet van BasisWonen en HoogWonen te consolideren. De omzet van Utiliteit zal licht toenemen. De omzet van het kenniscentrum BestaandWonen zal iets afnemen vanwege de corona-gevoeligheid, zij komen bij mensen thuis. Zo liggen ook onze werkzaamheden in het UMCG Groningen gedeeltelijk stil. Dit bij elkaar resulteert naar verwachting in consolidatie of wellicht een iets lagere omzet. Dit is nog afhankelijk van of er leveringsproblemen ontstaan. Naar onze mening is dit een realistische verwachting omdat onze werken vooralsnog goed doorgaan. We zetten alle zeilen bij om onze productie veilig te stellen en we werken hard aan de verwerving van nieuwe projecten.

De marktomstandigheden veranderen als gevolg van de internationale pandemie. Dat is een ding wat zeker is. Het succes van ons bedrijf heeft in roerige tijden altijd gezeten in het meebewegen op de omstandigheden. Daarom zijn we aan het kijken hoe we hierop gaan anticiperen. We moeten ons bedrijf klaarmaken voor de nieuwe tijden en vraagstukken die op ons afkomen. Ook ontwikkelen we producten en diensten die goed bij de huidige en toekomstige tijdsgeest passen en waarbij bijzondere aandacht is voor duurzaamheid en betaalbaarheid. Wij blijven er meer dan ooit op gericht om voor onze opdrachtgevers een professionele partner te zijn waar zij op kunnen bouwen. Een concreet voorbeeld hiervan is de betaalbare woning die we binnenkort lanceren.

Wij blijven zoeken naar nieuwe manieren om projecten zoveel mogelijk door te laten draaien. We zien op onze bouwplaatsen, kantoren en bij de thuiswerkers een uitzonderlijke creativiteit en wilskracht om ons bedrijf door te laten functioneren. Door volhardend te zijn, veerkracht te tonen, de samenwerking te zoeken en de blik op de toekomst te richten komen we ook deze tijd weer door.

Heb je vragen, loop je ergens tegenaan of merk je dat je je werk niet goed kunt uitvoeren? Praat erover, je kunt altijd contact opnemen met je leidinggevende of directeur. Of neem contact op met Jolanda Strijk, 088 259 00 07 of strijk@trebbe.nl.

Voor nu wensen we je een mooi, zonnig, lang weekend toe! Geniet ervan, let op elkaar en blijf gezond!

Hein Trebbe sr. & Hein Trebbe jr.