Update coronavirus 18 augustus 2020

Dinsdagavond vond opnieuw een persconferentie over het coronavirus plaats. Onze minister-president kondigde aan dat er op regionaal en landelijk niveau extra maatregelen worden getroffen om de toegenomen verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Hieronder tref je de belangrijkste punten op een rij:

  • Het coronavirus lijkt zich vooral in de privésfeer te verspreiden. Daarom het dringende advies thuis geen feestjes of bijeenkomsten te organiseren. Doe je dit toch, dan geldt nadrukkelijk maximaal 6 personen met een onderlinge afstand van 1,5 meter.
  • Organiseer je een bijeenkomst in een zaal dan mag er geen fysiek contact plaatsvinden, moet iedereen een vaste zitplek hebben, moeten de genodigden zich registreren en geldt ook hier een onderlinge afstand van 1,5 meter. Vanzelfsprekend gelden deze richtlijnen ook voor de vergaderingen die bij Trebbe op de kantoren en bouwplaatsen georganiseerd worden.
  • Blijf altijd thuis als je klachten hebt als neusverkoudheid, keelpijn, koorts of hoesten. En laat je in overleg met je huisarts testen. Je blijft ook thuis als één van je huisgenoten één of meerdere klachten heeft.
  • Ben je in contact geweest met een (mogelijk) besmet persoon, dan ga je tien dagen in thuisquarantaine en laat je je testen.
  • 1,5 meter afstand is en blijft heel erg belangrijk. Op korte termijn komen wij met aanvullende middelen voor onze bouwplaatsen en kantoren om hier de aandacht extra op te vestigen. –
  • Het advies blijft zoveel mogelijk thuis te werken. Op de kantoren hebben we inmiddels een mix van werken op kantoor en thuis ingeregeld. Dit kunnen en willen we zo doorzetten.
  • Sinds deze week is de Coronamelder-app van onze overheid beschikbaar in de provincies Overijssel, Drenthe en een gedeelte van Gelderland. Deze app waarschuwt je als je in de buurt bent geweest bij iemand die corona heeft. De app kun je downloaden via de app-store/play-store van je mobiele telefoon.

Tot nu hebben wij ons heel erg goed aan alle richtlijnen en maatregelen gehouden en daarmee besmettingen en verspreiding voorkomen. Complimenten daarvoor! Laten we dat vasthouden en volhouden. Dit betekent dat we opnieuw een beroep doen op ieders verantwoordelijkheid en spreek elkaar aan als dat nodig is. Wij realiseren ons dat dit zeker op de bouwplaatsen niet gemakkelijk is! Dit doe je voor je eigen gezondheid en die van een ander. Samen zetten we de schouders er weer onder!

Heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met Jolanda Strijk, HR-manager, via strijk@trebbe.nl of 088 259 00 07.