Update coronavirus 17 april

De vijfde coronawerkweek zit er inmiddels bijna op. We staan aan de vooravond van een belangrijke week, dinsdagavond 21 april wordt bekend gemaakt of de huidige maatregelen worden verlengd of versoepeld. Vanzelfsprekend informeren wij je zo snel mogelijk over de genomen besluiten en hoe Trebbe hiermee omgaat.

  • Op woensdag 15 april gaf onze minister-president een persconferentie hierin vertelde hij dat bijna iedereen de maatregelen goed opvolgt en benadrukte hij nog eens het belang van deze maatregelen. Het devies is en blijft ‘houd vol’ en heb oog voor elkaar.
  • Inmiddels werken de meeste collega’s met een kantoorfunctie al een aantal weken noodgedwongen thuis. Naast de druk die dit legt op het privéleven en de werkstructuur kan ook de werkhouding hieronder lijden. Dit leidt onder andere tot vermoeidheidsklachten. Rek- en strekoefeningen kunnen verlichting bieden, Business Insider zette een aantal op een rijtje.
  • Nu we met en op afstand anders werken en de sportclubs gesloten zijn beweeg je misschien minder dan dat je gewend bent. Op YouTube vind je verschillende voorbeelden van sport- en bewegingslessen. Van stoelfitness tot bodyattack, van yoga tot buikspierkwartier. Als voorbeeld dit YouTube-kanaal.
  • We zien fantastische, creatieve oplossingen en initiatieven. Warme opnames in woningen met een GoPro-camera, films om bewoners te informeren over het op handen zijnde groot onderhoud of de oplevering van hun huis, kopers die digitaal het koopcontract tekenen, bossen bloemen die uitgedeeld worden op de bouwplaats en zo nu en dan een lekkere gehaktbal. Zie je mooie initiatieven, beelden of attenties op de bouwplaats, kantoor of thuis ontstaan? Die willen we graag met elkaar delen, dus laat het weten via s.pouwels@trebbe.nl of stuur haar een appje. Stuur bij voorkeur een foto mee.

 

  • We hebben geen nieuwe bouwplaatsen hoeven sluiten.Tot nu toe liggen alleen onze werkzaamheden op het UMCG in Groningen volledig stil.
  • We moeten helaas wel melden dat er twee nieuwe (vermoedelijke) coronabesmettingen zijn vastgesteld bij medewerkers van Trebbe. Vooralsnog zijn deze collega’s niet opgenomen in het ziekenhuis, wij wensen hen veel beterschap toe. Helaas ervaren collega’s dat het coronavirus hen in hun directe omgeving diep raakt. Wij kunnen hen alleen steunen met aandacht en ons oprechte medeleven. We kunnen het niet genoeg benadrukken.

Wat zijn we ontzettend blij met ieders inzet. Iedereen rekt zich tot het uiterste uit om alles draaiende te houden en daar zijn we ontzettend trots op! Houd vol, houd rekening met elkaar en verlies elkaar niet uit het oog.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda Strijk, HR-manager, 088 259 00 07 of strijk@trebbe.nl.

Wij wensen je een zonnig weekend toe!