Update coronavirus 13 oktober 2020

Vanavond hebben onze minister-president en onze minister van Volksgezondheid opnieuw een persconferentie gegeven. Er wordt hard ingegrepen door onze overheid met de aankondiging van een gedeeltelijke lockdown met een nieuw, stevig maatregelenpakket dat rigoureuze consequenties heeft voor sociale contacten en reisbewegingen. De maatregelen gelden voor minimaal vier weken en gaan woensdag 14 oktober vanaf 22.00 uur in. Wat dit betekent voor jou, jouw werk en Trebbe, dat lees je hieronder.

We zien dat meerdere branches hard geraakt worden. Wij zijn dan ook blij dat de bouwbranche vooralsnog ‘gewoon’ door kan. Kort samengevat leidt het nieuwe maatregelenpakket tot een aanscherping van de bestaande maatregelen binnen Trebbe.

Maatregelen persconferentie

 • Maximale groepsgrootte is vastgesteld op 2 personen, zowel binnen als buiten.
 • Wij moeten onszelf, onze bouwplaatsen en kantoren beschermen en één lijn trekken in het Trebbe-beleid.
 • Dit betekent dat wij geen mensen ontvangen op onze bouwplaatsen die niet strikt noodzakelijk zijn voor de voortgang van het werk.
 • Wij organiseren geen start bouw feesten of vergelijkbaar op onze bouwplaatsen, ook niet in een ‘light-variant’. Staat er een bijeenkomst of evenement op jouw bouwplaats gepland, dan moeten deze worden geannuleerd. Overleg over de annulering, zo nodig, met jouw directeur.
 • Wij organiseren of faciliteren geen bijeenkomsten op onze kantoren of bouwplaatsen die groter zijn dan 4 personen.
 • Wij ontvangen geen externe relaties meer op onze kantoren. Kies voor een online afspraak via Teams. Heb je een afspraak die absoluut fysiek moet plaatsvinden met een externe relatie, vraag goedkeuring bij het crisisteam.
 • Wij wonen geen externe bijeenkomsten met meer dan 4 personen bij. Sluit via Teams aan.

Thuiswerken is de regel.

 • Onze kantoren blijven alleen open voor mensen die echt niet thuis kunnen werken. Overleg hierover met je leidinggevende. Kom niet onaangekondigd naar kantoor.

Ondanks alle maatregelen die getroffen zijn en de voorzichtigheid van collega’s, ontkomen wij ook niet langer aan corona binnen Trebbe. De afgelopen week zijn helaas vier collega’s positief getest. Dit heeft ook gevolgen voor één van onze bouwplaatsen. Wij wensen onze collega’s en hun gezinnen een voorspoedig herstel toe. En wij vragen je dringend om je strikt aan de maatregelen te houden, zowel in je zakelijke leven als privé. Specifiek brengen wij nog het volgende bij je onder de aandacht.

Kantoren

 • Je reist niet tussen de kantoren of bouwplaatsen.
 • Werk je op kantoor, houd je dan aan de geldende maatregelen. Denk hierbij aan: handen en werkplek desinfecteren bij binnenkomst en vertrek, maximale groepsgroottes, ga dus niet in één kantoor zitten als er nog andere ruimtes vrij zijn, enzovoort.
 • Natuurlijk blijf je thuis als jij of één van je huisgenoten corona-gerelateerde klachten heeft zoals verkoudheid, koorts, droge hoest, vermoeidheid, spierpijn, keelpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, hoofdpijn of benauwdheidsklachten. Meld dit zo snel mogelijk bij Jolanda Strijk, HR-manager, 088 259 00 07 of strijk@trebbe.nl.

Bouwplaatsen

 • Je reist niet tussen de kantoren of bouwplaatsen.
 • Mondkapjes en handschoenen zijn beschikbaar en bestel je bij voorkeur via onze Materieeldienst.
 • Onze materieeldienst zet alles op alles om onze bouwplaatsen zo snel mogelijk aan te passen naar de maatregelen en richtlijnen. De verwachting is dat alle bouwplaatsen met ingang van eind oktober zijn aangepast.
 • Werk je op de bouwplaats, houd je dan aan de geldende maatregelen. Denk hierbij aan: handen en werkplek desinfecteren bij binnenkomst en vertrek, het dragen van de 1,5 meter hesjes, maximale groepsgroottes in de keten, ventilatie, enzovoort.
 • Natuurlijk blijf je thuis als jij of één van je huisgenoten corona-gerelateerde klachten heeft zoals verkoudheid, koorts, droge hoest, vermoeidheid, spierpijn, keelpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, hoofdpijn of benauwdheidsklachten. Blijf je thuis? Meld je dan direct bij Jolanda Strijk, HR-manager, 088 259 00 07 of strijk@trebbe.nl.
 • Wij hebben testcapaciteit ingekocht. Deze sneltesten zijn nu nog beperkt beschikbaar en daarom in eerste instantie bestemd voor de collega’s die niet thuis kunnen werken. Dit is te regelen via Jolanda Strijk, HR-manager, 088 259 00 07 of strijk@trebbe.nl.

De gedeeltelijke lockdown heeft een enorme impact op ons allemaal die voorlopig zijn weerga niet kent en is een hard gelag voor iedereen. Heb je vragen, en deze hoeven echt niet alleen praktisch van aard te zijn, wil je je hart luchten, of loop je ergens tegenaan? Vraag om hulp en bel of app gerust met één van de leden van het crisisteam. Vanzelfsprekend gaan zij vertrouwelijk met het gesprek om.

Antje de Groot-Schuttert – 06 21 20 76 51

Hein Trebbe jr. – 06 21 20 76 77

Jolanda Strijk – 06 10 03 36 44

Sara Pouwels – 06 51 79 04 05