Trebbe wint een ‘ton’ bij Masters in Business Learning (MBL)

Zoals bekend, doet Trebbe mee aan het Masters in Business Learning (MBL) traject van Arpa. Tijdens dit traject wordt er op verschillende manieren gekeken hoe we een stabiele basis kunnen creëren, continu verbeteren, doorlooptijden verkorten en processen efficiënt inrichten. Om aan die doelstellingen te werken, worden er ook opdrachten gegeven. Eén van die opdrachten is bespaar een ton.

Verbeteridee

‘Bespaar een ton’ komt drie keer per jaar terug. Bij de eerste uitvraag, werd het idee van de standaardisatie van de schroefstempels ingediend. Dit keer werd er een goed verbeteridee door Harm Huisman, werkvoorbereider bij Trebbe in Zwolle, aangedragen.

“Met de werkvoorbereiders in Zwolle houden we in één keer per twee weken een two-weekly stand, tijdens deze bespreking komt onder andere het ideeën-/verbeterbord aan de orde. Via dit bord meldde ik mijn verbeteridee; de digitalisering van de oplevermappen voor de kopers.” vertelt Harm. “Ik was destijds bezig met een woningbouwproject in Huissen. Ik vond het zo’n tijdrovende klus om deze mappen allemaal te vullen, dat ik dacht dat het simpeler en beter kan door deze te digitaliseren, vandaar dat ik het idee indiende.”

Eenvoudig, geen investering, wel een besparing

Het idee van Harm werd door het MBL-team uitgekozen om in te dienen voor ‘Bespaar een ton’. “We hebben gekozen voor dit idee omdat deze verbetering vrij eenvoudig is door te voeren, geen grote investeringen vooraf vraagt en op jaarbasis een besparing van ca. € 50.000,- oplevert” aldus Hein Trebbe jr. Met succes, alle deelnemende bedrijven beoordeelden het idee van Trebbe als winnaar van deze opdracht. Daarom mocht Trebbe ‘de ton’ meenemen naar Zwolle. Dit is een wisseltroffee en mogen we tot de volgende bijeenkomst, maart 2017, houden.

Heb jij nou ook een goed verbeteridee, groot of klein? Meld dit dan via goud@trebbe.nl of een verbeterbord.