Studenten HBO Vastgoed & Makelaardij bezoeken Trebbe Enschede

De generatie van de toekomst op bezoek

Vorige week bezochten 30 studenten van de Hanzehogeschool Groningen Trebbe in Enschede. Het bedrijfsbezoek werd georganiseerd vanuit de activiteitencommissie van de studentenvereniging Villa ’96. De studenten volgen de HBO opleiding Vastgoed & Makelaardij.

Een kijkje in de keuken van Trebbe

Hein Stooker, directeur bij Trebbe Wonen, verwelkomde de studenten met een kop koffie waarna hij een toelichting gaf over Trebbe. Vervolgens kwamen verschillende projecten voorbij. Pascal Lutjenhuis, ontwikkelaar bij Trebbe, ging dieper in op projectontwikkeling en gaf antwoorden op vragen als ‘Wat houdt het vak in?’, ‘Hoe ziet het proces eruit?’ en ‘Welke trends zijn er zichtbaar?’.

De generatie van de toekomst

“Het is ontzettend leuk om studenten op deze manier een kijkje achter de schermen te geven. Andersom is het voor ons interessant om in contact te komen met de vastgoed generatie van de toekomst. Wij stellen daarom graag tijd en onze faciliteiten beschikbaar om studenten te ontvangen. Op deze manier hopen wij de studenten voor te bereiden op het bedrijfsleven en ze te enthousiasmeren voor een functie bij een ontwikkelende bouwer,” aldus Hein Stooker.

Studentenvereniging Villa ’96

In 1996 bedachten vier Onroerend Goed en Makelaardij studenten van de Hanzehogeschool te Groningen dat er meer was dan alleen boeken en docenten. Er miste nog een duidelijke link tussen het bedrijfsleven en de studenten, deze brug moest worden geslagen door middel van een vereniging die de twee partijen samenbrengt. Villa ’96 werd een feit. De vereniging organiseert onder meer bedrijfsbezoeken waardoor studenten in contact komen met het toekomstige werkveld.