Trebbe introduceert realtime inzicht op de bouwplaats

“Camera’s op bouwhelmen: een logische stap”

Met ingang van vandaag introduceert Trebbe volledig inzicht op de bouwplaats. De bouwhelmen van de timmermannen op de bouwplaats worden voorzien van een camera, daarmee is realtime inzicht op de bouwplaats en in de werkzaamheden mogelijk. En daar profiteert iedereen van. Van opdrachtgever tot bouwpartner, van uitvoerder tot werkvoorbereider.

Alleen maar voordelen voor bouwpartners en opdrachtgevers

Met het oog op de aanstaande wet kwaliteitsborging en verschillende oplossingen waarmee de voortgang van een product inzichtelijk is, zoals track & trace van pakketten die onderweg zijn tot en met de pizza die besteld is, is dit volgens Trebbe een logische stap. Voor de bouwpartners van Trebbe brengt deze noviteit vele voordelen met zich mee. Doordat zij kunnen zien hoe ver de werkzaamheden daadwerkelijk gevorderd zijn, weten ze ook precies wanneer zij aan zet zijn met hun werkzaamheden. Een just-in-time levering wordt zo écht just-in-time. Ook voor opdrachtgevers brengt deze service voordelen met zich mee. Zij hebben realtime inzicht in de voortgang van hun product. Daarnaast kunnen ze met de beelden zien dat de afgesproken kwaliteit is geleverd.

Onderwijs ook betrokken

Trebbe stelt deze service beschikbaar aan haar opdrachtgevers en bouwpartners. Daarnaast wordt de livefeed gedeeld met onderwijsinstanties. Iedereen kent de druk op de arbeidsmarkt en we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het enthousiasmeren van jonge mensen. Door leerlingen van basisscholen en middelbare scholen inzicht te verschaffen in het dagelijkse werk en mee te nemen in de realisatie van een project verwacht Trebbe daar een reële bijdrage aan te leveren. Wie kan nou zeggen dat hij of zij een hele dag met een timmerman heeft meegelopen op de bouwplaats én in de schaftkeet. Voor studenten van het mbo, hbo en de universiteit zijn de beelden ook van enorme meerwaarde. Nu kunnen zij de praktische kant van het bouwen volledig verwerken in studieopdrachten, cases, enzovoort.

Ook Trebbe profiteert van deze ontwikkeling

Naast de externe partijen die van deze ontwikkeling profiteren, heeft Trebbe er zelf ook gemak van. Uitvoerders kunnen vanaf hun werkplek inloggen en meekijken en hoeven niet meer constant de bouwplaats op. Werkvoorbereiders kunnen vanaf kantoor de beste adviezen geven nadat ze mee hebben gekeken en weten precies wanneer ze welk materiaal moeten afroepen én dat scheelt opslagruimte op de bouw. De timmermannen die de camera-bouwhelmen dragen zijn louter positief en zijn zo de ogen en oren van de opdrachtgever, uitvoerder, werkvoorbereider en bouwpartners.

Vervolg

De proef neemt naar verwachting een jaar in beslag. Trebbe rekent op een succesvolle pilot en is al gestart met de uitwerking van een vervolgstap; realtime inzicht in de kantoorfuncties van het bouwbedrijf. De verwachting is dat de medewerkers op de kantoren van Trebbe een lichtgewicht camera met behulp van een hoofdband op hun hoofd krijgen.