Thuis aan het werk? Richtlijnen en tips – 16 maart 2020

Met ingang van 16 maart 2020 stimuleren wij mensen die thuis kunnen werken om dat ook te doen. Dit blijft van kracht tot en met 6 april. Hieronder tref je richtlijnen en tips voor het thuiswerken.

De richtlijnen

 • Zeg afspraken niet zonder meer af, laat deze zoveel mogelijk doorgaan via je telefoon, Skype en videobellen. Hoe meer afspraken worden doorgeschoven, hoe meer beslissingen doorschuiven en daarmee schuift ook al ons werk door.
 • Zorg ervoor dat je de nodige besluiten krijgt om de voortgang in je werk te bewaken. Lukt dit niet, meld je bij je leidinggevende.
 • Onze kantoren blijven gewoon open omdat een aantal mensen niet thuis kan werken. Wel vragen we je om je gezonde verstand te gebruiken. Ben je niet fit, blijf thuis. Reis je met het openbaar vervoer? Ook dan vragen we je om thuis te blijven.
 • Wij gaan ervan uit dat je bereikbaar bent tijdens kantooruren.
 • Loop je uit je werk of kun je je productie niet halen, meld dit bij je leidinggevende.

Thuiswerken; een efficiënte werkplek

 • Haal je werkplek op van kantoor, want werken achter een laptop kan niet uren en dagen achter elkaar.
 • Hou contact met elkaar.
 • Zorg voor een goede werkplek, met een goed bureau / tafel, goede stoel en goede monitor. Concentratie en focus is belangrijk. Zoek een afgezonderde plek en maak afspraken met huisgenoten. Lukt het niet om aan je productie te komen, meld dit dan bij je leidinggevende.
 • De valkuil van thuiswerken is dat je uit je ritme raakt en de structuur kwijtraakt. Probeer de structuur in je werk vast te houden. Neem dus ook op tijd pauze. Loop je uit je werk? Steek energie in een project waar je al langer mee had willen beginnen en sowieso houd hierover contact met je leidinggevende.
 • Wees ook thuis attent op je werkhouding!

Thuiswerken & digitale veiligheid

Let op digitale veiligheid! Realiseer je dat het bedrijfsnetwerk besmet kan raken als je thuis een privé PC gebruikt die niet voorzien is van de laatste veiligheidsupdates en een goede anti-virusscanner. Vermijd ook externe dragers zoals USB-sticks of externe harde schijven.

Thuiswerken & afspraken

Als gezegd willen we afspraken zoveel mogelijk door laten gaan via Skype, Whatsapp-bellen en je telefoon.

Thuiswerken en dan nog even dit

 • Heb je vrije dagen gepland staan tot en met 6 april? Wij gaan ervan uit dat als je deze niet zelf annuleert bij HR, je deze gewoon opneemt.
 • Maak je gebruik van je privé 06 nummer tijdens thuiswerk omdat je geen zakelijke 06 hebt? Dan dien je je factuur in bij onze afdeling HR over de periode dat je thuis werkt.
 • Vragen opdrachtgevers iets van jou dat eigenlijk niet binnen onze richtlijnen past, gebruik je gezonde verstand. Twijfel je wat je moet doen, neem contact op met je leidinggevende.

Tot slot

Nogmaals; de coronamaatregelen zijn zeer ingrijpend voor iedereen. We zitten in een zeer uitzonderlijke situatie waarin veel wordt gevraagd van medewerkers. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het werk dat, maar is ook ingrijpend voor de privé-situatie. Nu scholen sluiten, wordt combineren van zorgtaken en werken mogelijk lastiger, zeker als medewerkers ook nog familieleden helpen die zorgbehoevend zijn. Iedereen zoekt dus naar een balans. We gaan ervan uit dat iedereen dat doet met inachtneming van de eigen gezondheid en die van hun naasten en collega’s.