Zwolle Schubertstraat

Opdrachtgever(s)

  • SWZ Zwolle

Architect(en)

Locatie

  • Zwolle

Status

  • Gerealiseerd

Schubertstraat Zwolle

Kracht: circulaire, duurzame en betaalbare huurappartementen

Op de voormalige schoollocatie aan de Schubertstraat in de Zwolse wijk Holtenbroek heeft Trebbe samen met LKSVDD architecten het woongebouw Valerius ontwikkeld met 27 appartementen voor opdrachtgever SWZ. De sociale huurappartementen hebben een bruto vloeroppervlak van circa 70 m2 en zijn daarmee geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens.

Het gebouw Valerius bestaat uit vier woonlagen en is ontworpen op basis van het Trebbe-concept HoogWonen. Daarbij was er bijzondere aandacht voor circulariteit, zo zijn verschillende materialen en producten onderzocht. De appartementen krijgen een circulaire keuken, douche en toilet. De hoofdentree van het woongebouw wordt bekleed met gebruikte houten latten en gebroken stoeptegels, die vroeger op het schoolplein lagen, worden verwerkt in de plint van het appartementencomplex.

Ook aan de energiezuinigheid van het gebouw en de appartementen is gedacht. Er is een warmtepomp en bewoners koken elektrisch. De 27 huurappartementen worden duurzaam met een EPC 0,36 door ons Stralend Warm-energieconcept. Hierbij is het grote voordeel dat er geen ventilatieroosters boven de ramen zitten (geen tochtgaten voor bewoners) en er zijn geen buitenunits nodig.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media