Buxtehudestraat Zwolle

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • SWZ

Architect(en)

Locatie

  • Zwolle

Status

  • Gerealiseerd

Met oog voor de omgeving, kopers en huurders maken we de wijk weer toekomstbestendig en natuurinclusief

Kracht: verduurzaming, ook kopers ontvangen een aanbieding, klimaatadaptatie, natuurinclusief, biodiversiteit

Met woningcorporatie SWZ gaat Trebbe 144 sociale huurwoningen aan de Buxtehudestraat en omgeving in Holtenbroek in Zwolle renoveren. Uniek is dat ook de eigenaren van dertig koopwoningen een aanbieding ontvangen voor de verduurzaming van de woning.

Klaar voor de toekomst

Deze wit gestucte woningen krijgen onderhoud, worden verduurzaamd en de uitstraling van de woningen wordt onder handen genomen. De kozijnen krijgen een nieuwe kleur, de buitenmuren worden opnieuw gesausd en het dak van de woningen krijgt een groter overstek. Een leuk detail is dat de woningen verschillende voordeuren krijgen, wat een unieke uitstraling aan de woning geeft.

Hoger wooncomfort, lagere energielasten

Naast de uitstraling van de woningen, wordt ook de energiezuinigheid van de woningen verbeterd. Op de daken komen zonnepanelen en het ventilatiesysteem wordt verbeterd. Van het dak, de buitenmuren en de beglazing wordt de isolatie verbeterd. Ook wordt de vloerisolatie aangebracht.

Groen in de wijk

Binnen de renovatie is veel aandacht voor natuurinclusiviteit. Samen met de bewoners wordt nagedacht over het meer vergroenen van de voortuinen, zodat het regenwater beter kan infiltreren en er meer groen komt in de tuin. Ook worden er nestvoorzieningen voor vleermuizen, mussen en zwaluwen aangebracht.

 

Voor de hele wijk

Naast de huurwoningen van SWZ zijn er ook koopwoningen in het plangebied gesitueerd. Er wordt gekeken hoe de bewoners van de koopwoningen deel kunnen nemen aan de renovatie en verduurzaming. Trebbe informeert hen en voorziet hen van een aanbieding. Ook hier is betaalbaarheid het uitgangspunt. Trebbe voert de werkzaamheden aan de koopwoningen tegen kostprijs uit.

Deel dit project op social media