48 woningen Krasse Knarrenhof Zwolle

Kracht: CPO, sociale huur / koop, ontmoeting en noaberschap centraal

Trebbe realiseert in Zwolle 48 woningen Aahof. Het project is een initiatief van de Stichting Knarrenhof Nederland waar Peter Prak de oprichter van is. Samen met Inbo Architecten uit Heerenveen en Trebbe Wonen in Enschede is voor deze locatie in Zwolle een ontwikkelbedrijf opgericht: Knarrenhof 1 B.V. Mogelijk dat er nog meer gaan volgen.

Het project Aahof bestaat uit 48 woningen waarvan 14 (sociale) huurwoningen voor deltaWonen en 34 koopwoningen met verschillende woningtypen. De woningen zijn ontworpen als seniorenwoningen waarbij het volledige woonprogramma zich op de begane grond afspeelt. De eerste verdieping is vrij indeelbaar. Diverse indelingsopties zijn mogelijk waardoor men ook kan kiezen om de eerste jaren boven te slapen waardoor beneden een zeer riante woonkamer ontstaat.

De opzet is wonen in hofjes. Hierdoor is de achtertuin beperkt tot een eigen terras, maar aansluitend ligt een gemeenschappelijke binnentuin van de Vereniging van Bewoners. Deze opzet stelt ontmoeting en noaberschap centraal en gaat ook verder dan de vorm alleen. Sociale samenhang en zelfstandig blijven wonen staan centraal in een 100% zorg voorbereidde woning. Vereniging Eigen Huis schreef over deze woning: ‘hier kun je gerust tot je 113e zelfstandig wonen’.

Om in aanmerking te komen voor een woning moet je lid worden van de Vereniging Knarrenhof Zwolle. Er zijn Leef- en Huisregels opgesteld, die staan voor: ‘burenhulp daar waar nodig’. De doelgroep is 50+ maar de leeftijd hoeft niet bepalend te zijn om in aanmerking te komen.

Krasse Knarrenhof Zwolle binnentuin noaberschap
Krasse Knarrenhof Zwolle binnentuin noaberschap
Krasse Knarrenhof Zwolle binnentuin noaberschap zijgevel
Krasse Knarrenhof Zwolle binnentuin noaberschap hofhuys
Krasse Knarrenhof Zwolle binnentuin noaberschap