Zutphen St. Elisabeth

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Ons Huis Apeldoorn

Locatie

  • Zutphen

Status

  • Gerealiseerd

Verbouwing St. Elisabeth Zutphen

Kracht: intensieve bewonerscommunicatie, verduurzaming, intensieve samenwerking

Verbouwing van het St. Elisabeth: het woongebouw in de binnenstad van Zutphen krijgt een opfrisbeurt en tien nieuwe woningen erbij. De verbindingsgang tussen twee woongebouwen wordt verwijderd. Aan het hoofdgebouw worden in de leegstaande ruimten tien woningen toegevoegd, energetische maatregelen worden uitgevoerd in de 79 woningen en de gangen en centrale hal worden opgeknapt. De 24 woningen die worden losgekoppeld, krijgen een eigen hoofdingang met videofoon.

Alle 113 woningen worden energiezuiniger en daarmee beter betaalbaar. De woningen maken 2 à 3 labelstappen door het vervangen van de boiler in een warmtepompboiler en het vervangen van de buitenbeglazing die voorzien wordt van ventilatieroosters.

In St. Elisabeth wonen veel ouderen. Zij krijgen persoonlijk uitleg over de verbouwing, er is wekelijks een inloopspreekuur en Trebbe zet de app Renovatieplanner in.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media