Team Trebbe-Knaapen gaat voor Talis groot onderhoud uitvoeren aan 419 grondgebonden eengezinswoningen, PeGe-woningen, in Wijchen. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen weer geschikt om minimaal 25 jaar door te exploiteren met zo laag mogelijke woon- en onderhoudslasten.

De PeGe woningen, vernoemd naar Piet Guelen uit Wijchen, zijn een prachtig voorbeeld van de wederopbouw na de oorlog. Nederland had grote behoefte aan het snel bouwen van goedkope woningen. Familiebedrijf Guelen kwam met de oplossing en ontwikkelde één van de eerste prefab woningen. Met veel hout, weinig baksteen en geen dakpannen, want die waren in die eerste periode niet makkelijk verkrijgbaar. De 419 woningen zijn opgesplitst in zeven complexen. Drie complexen in de wijk Heilige Stoel, twee in de wijk Kraaijenberg en twee in de wijk Homberg.

De zwakke punten van de PeGe woningen zijn de energetische kwaliteit van de gevel en de uitstraling. Deze punten pakt Trebbe-Knaapen aan. Zo krijgt de gevel een nieuw uiterlijk, worden de daken, spouwmuren en kruipruimtes geïsoleerd en de installaties vernieuwd. Na het groot onderhoud zijn de woningen weer geschikt om minimaal 25 jaar door te exploiteren met zo laag mogelijke woon- en onderhoudslasten. De uitvoering van de werkzaamheden start begin 2017, naar verwachting leveren we het eerste kwartaal 2018 de laatste woning op.

In het nieuws

Trebbe-Knaapen gaat voor Talis groot onderhoud 419 woningen in Wijchen uitvoeren

Metamorfose ruim 400 woningen in Wijchen gestart