Winterswijk, 132 appartementen

Opdrachtgever(s)

  • De Woonplaats

Architect(en)

Locatie

  • Winterswijk

Status

  • Ontwikkeling

Duurzaam, gezond en goed ingepast in de omgeving; 132 huurappartementen

Kracht: herstructurering, betaalbaar, conceptueel ontwikkeld, goed ingepast in de omgeving

Aan de Europlaan in Winterswijk ontwikkelt en realiseert Trebbe 132 sociale huurwoningen. .

Een nieuwe uitstraling voor Winterswijk

Trebbe heeft de opdracht verworven vanuit een uitvraag van woningcorporatie De Woonplaats. De 112 woningen aan de Europalaan worden gesloopt en geven straks ruimte aan de 132 nieuwe én duurzame sociale huurwoningen. De woningen zijn verdeeld over vier woongebouwen. De woongebouwen hebben ieder een eigen herkenbare identiteit, maar vormen samen één geheel. Er wordt gebruik gemaakt van aardetinten metselstenen. De gebouwen zijn in basis hetzelfde, maar verschillen op details. Door het verschil in bouwhoogtes en de verspringende plaatsing van de balkons krijgen de gebouwen een speelse uitstraling. Dit maakt dat elk woongebouw uniek en toch familie van elkaar is.

Vier bomen als inspiratie

In dit plan staan vier bomen centraal voor het ontwerp van de gebouwen. Beltman Architecten laat de bomen terug zien bij de entree en in de balkons. De gebouwen krijgen allemaal een naam van een boom: de linde, de esdoorn, de beuk en de den. Ook wordt deze boom in de omgeving geplant. Zo worden niet alleen de gebouwen zelf duurzaam, maar wordt een groene omgeving gecreëerd. Hiervoor wordt samen met de gemeente een plan gemaakt. Zo krijgt de Europalaan, een belangrijke invalsweg naar Winterswijk toe, een geheel nieuwe uitstraling.

Duurzaam en onderhoudsarm

De woningen voldoen aan BENG en TOjuli. Dat betekent dat ze bijna energieneutraal zijn (BENG) en bovendien zijn beschermd tegen oververhitting in de warmste zomermaand (TOjuli). In alle appartementen wordt met CO2-gestuurde ventilatie gezorgd voor gezonde binnenlucht. De appartementen worden verwarmd door middel van een bodemwarmtepomp. Dankzij onder meer kunststof gevelkozijnen en een dak met pv-panelen is het gebouw onderhoudsarm.

Winterswijk, hier bouwen we samen aan geluk

Aan de Europalaan bouwt Trebbe samen aan geluk.

  • Met aandacht voor de aarde, door duurzame herstructurering.
  • Met aandacht voor de maatschappij, door een positieve impuls in de wijk.
  • Met aandacht voor de mens, door betaalbare woningen te realiseren.
  • Met aandacht voor de continuïteit, door een fijne samenwerking met de opdrachtgever en onze co-makers.

Deel dit project op social media