Wijchen, 419 PeGe-woningen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Talis

Architect(en)

Locatie

  • Wijchen

Status

  • Gerealiseerd

Vanuit een unieke samenwerking onderhoud uitvoeren aan bijzondere woningen

Kracht: volledig bewoond tijdens werkzaamheden, intensieve samenwerking, oog voor de bewoner

In Wijchen voerde Trebbe in bouwcombinatie groot onderhoud uit aan 419 PeGe-woningen in opdracht van woningcorporatie Talis. Na de werkzaamheden zijn de woningen energiezuinig en klaargestoomd voor de toekomst.

De PeGe woningen, vernoemd naar Piet Guelen uit Wijchen, kwamen ruim veertig jaar geleden uit de fabriek en zijn in korte tijd gebouwd. De PeGe-woningen zijn één van de eerste prefab woningen en waren de oplossing voor het snel bouwen van goedkope woningen in die tijd. Een prachtig voorbeeld van de wederopbouw na de oorlog. De zwakke punten van de PeGe woningen zijn de energetische kwaliteit van de gevel en de uitstraling. Deze punten pakte Trebbe-Knaapen aan. Bijzonder aan dit project is dat de huurders tijdens de onderhoudswerkzaamheden in de woningen bleven. Goede communicatie met de huurders was dus van groot belang.

 

Uitgevoerde werkzaamheden aan de PeGe-woningen

  • Plaatsen van nieuwe gevels
  • Isolatie van de daken, spouwmuren en kruipruimtes
  • Vernieuwing van de installaties

 

Samenwerking

Trebbe-Knaapen is een samenwerking tussen twee familiebedrijven die zich inzetten voor een duurzaam Nederland. Met dit samenwerkingsverband komt 450 jaar ervaring in bouwen en onderhouden samen.

Deel dit project op social media