Wieringerwerf 37 sociale huurwoningen

Opdrachtgever(s)

  • Wooncompagnie Hoorn

Locatie

  • Wieringerwerf

Status

  • Gerealiseerd

37 sociale huurwoningen Wieringerwerf

Kracht: Prefab gevels, herstructurering, rijke architectuur, betaalbaar

Met de sloop van de verouderde woningen aan de Patrijsstraat in Wieringerwerf werd ruimte gemaakt voor 37 hagelnieuwe huurwoningen. De nieuwe woningen voldoen vanzelfsprekend aan alle eisen van de moderne tijd.

Razendsnel nieuwbouwen met prefab

Deze hagelnieuwe woningen zijn in rap tempo gebouwd, mede dankzij een geprefabriceerde gevel.

De bouw besloeg ongeveer een half jaar. Het ‘Gevelklaar’ concept bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte kozijnen en keramische steenstrips.

De steenstrips worden volledig gerobotiseerd aangebracht. Ondanks dat dit proces volledig gerobotiseerd is, ontstaat er een authentieke gevel waardoor het vertrouwde straatbeeld van gemetselde woningen intact blijft. Doordat de gehele productie in de fabriek bij Spaansen plaatsvindt kan Trebbe sneller en efficiënter bouwen.

De voordelen van bouwen met prefab gevels:

  • Het inkorten van de bouwtijd met circa 15%.
  • Minder overlast voor de omgeving door kortere bouwtijden en minder transportbewegingen.
  • Minder CO2-uitstoot tijdens de bouw door reductie van de transportbewegingen op de bouwplaats én doordat er steenstrips worden gebruikt in plaats van hele stenen.
  • Beduidend minder afval op de bouwplaats
  • Het toenemende tekort aan goede vakmensen wordt ondervangen.

Omdat samen leuker is

Wooncompagnie en Trebbe werken al langere tijd samen. De samenwerking startte met de ontwikkeling en realisatie van een appartementencomplex. En dat beviel goed. Want er volgde een nieuwe opdracht voor 51 conceptuele woningen in Middenmeer. De klik bleef en Wooncompagnie en Trebbe ontwikkelen, realiseren en innoveren inmiddels volop in Wieringerwerf. Nu de Patrijsstraat, straks een vervolg. En er zit nog meer in de pen.

Deel dit project op social media