Warmenhuizen, Landsheer

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • ZeemanVastgoed

Architect(en)

Locatie

  • Warmenhuizen

Status

  • Gerealiseerd

Warmenhuizen, Landsheer

Kracht: betaalbaar, mix in de wijk, gevelklaar

In Warmenhuizen, in de wijk Landsheer realiseert Trebbe samen met ZeemanVastgoed 65 nieuwe, betaalbare woningen.

Landsheer, geschikt voor een brede doelgroep

Landheer is nieuwste wijk van Warmenhuizen en ligt dicht bij het centrum. In Landsheer komen in totaal 153 woningen in zowel de verkoop als de (sociale) huur. Doordat er woning in veel verschillende types en prijsklassen komen, biedt Landsheer een thuis aan iedereen. De nieuwste fase van Landsheer omvat 65 woningen. 34 woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur en 31 koopwoningen. De woningen worden verdeeld over elf  blokken en uitgevoerd in drie verschillende types.

Architectenbureau BBHD heeft de woningen ontworpen. Verschillende kleuren baksteen gecombineerd met verschillende kleuren dakpannen geven de woningen een warme uitstraling. Op enkele woningen siert een puntgevel met dwarskap. Alle woningen krijgen een eigen achtertuin.

De woningen zijn energiezuinig en hebben daarmee een betaalbare energielast voor de bewoners, zonder in te boeten op wooncomfort. Dit wordt bereikt door onder andere hoge isolatiewaarden, HR++ glas en een ventilatiewarmtepomp gecombineerd met eco-radiatoren. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst. Ook gezonde binnenlucht is geborgd doordat er twee CO2-sensoren de binnenlucht continu monitoren en waar nodig de ventilatie bijsturen.

Industrialisatie in Landsheer

De gevels worden voorzien van Gevelklaar. Dit zijn gevels die geprefabriceerd zijn in een fabriek. Dit systeem bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte kozijnen en keramische steenstrips. Uniek is dat de steenstrips volledig gerobotiseerd worden aangebracht. Hierdoor ontstaat een authentieke gevel waardoor het vertrouwde straatbeeld van gemetselde woningen in tact blijft. Doordat de hele productie in de fabriek plaatsvindt kan Trebbe sneller en efficiënter bouwen. Naast tijdswinst, levert het bouwen met Gevelklaar meer voordelen op zoals minder overlast voor de omgeving en minder CO²-uitstoot tijdens de bouw door reductie van de transportbewegingen op de bouwplaats. Ook wordt het toenemende tekort aan goede vakmensen ondervangen.

Meer weten over de koopwoningen? Meer informatie op: www.woneninlandsheer.nl

Deel dit project op social media