249 woningen Tuinwijk Wageningen

Kracht: samenwerking BPD, gasloos,  huur en koop

Het project 249 woningen Tuinwijk in Wageningen bestaat uit rijwoningen in twee typen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Kortom: er komt een grote diversiteit aan woningtypen met daarbinnen verschillende varianten. Voor ieder wat wils.

De woningen worden geheel in de tuinwijkstijl van de jaren 30 gebouwd. Door de vele varianten met verschillende kapvormen, zoals puntdaken, dwarskappen en langskappen, gemetselde sierschoorstenen, erkers en balkons ontstaat een gevarieerd en speels straatbeeld.

Tuinwijk heeft een intiem dorps karakter. In Tuinwijk komen kleine hofjes met de verschillende woningen aan kleinschalige straatjes. De ruime opzet en groenstroken geven een geborgen sfeer met veel privacy.

De woningen zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem. In iedere woning staat een warmtepomp die de warmte en koude van de grond geschikt maakt voor de vloerverwarming en –koeling. Radiatoren zijn niet nodig, dus meer ruimte en vrijheid voor het inrichten van de woning.