Wageningen Buitenoord

Status

  • Ontwikkeling
  • Verkoop

Buitenoord Wageningen

Kracht: uitsluitend digitale verkoop woningen, meerdere architecten betrokken, energieneutraal of zeer energiezuinig

Buitenoord is het derde en laatste deel van de nieuwbouwwijk Kortenoord in Wageningen. Het totale nieuwbouwplan bestaat uit 432 gasloze woningen. Er komen rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woningen. 85 woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur. De resterende woningen zijn bestemd voor de sociale koop en koop.

Het project ligt aan het uitgestrekte stiltegebied het Binnenveld. Een natuurrijke omgeving vormt daarom dé basis voor de nieuwe wijk met lange groene lanen, bloeiende fruitbomen en natuurlijke struinpaden aan de rand.

Duurzame woningen
Voor alle woningtypes staat duurzaam omgaan met energie voorop. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en pv-panelen en worden uitmuntend geïsoleerd. Een deel van de koopwoningen is zelfs energieneutraal.

Ontwerp
Het ontwerp voor de eerste fase is in handen van drie architecten om een gevarieerde wijk te bieden. De eerste fase bestaat uit 61 koopwoningen en 52 huurwoningen.

Geschiedenis
Kortenoord ligt in het buitengebied van Wageningen dat lange tijd gebruikt is door Wageningen University Research. Enkele van de universiteitsgebouwen blijven behouden binnen de wijk. De rijke cultuurhistorie is een inspiratiebron voor de nieuwbouw. De eyecatcher wordt een ruim vijf meter hoge vaas van Leo Copers die op het gazon voor het laboratoriumgebouw stond. Verder blijft de bibliotheek langs de Kortenoord Allee staan.

Ligging
De nieuwe wijk ligt aan de rand van de Veluwe, de Gelderse Vallei en de Rijn. De universiteitsstad Wageningen is letterlijk door groen omgeven.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media