In Vroomshoop heeft Trebbe groot onderhoud uitgevoerd aan 14 Vaneg-woningen in opdracht van Mijande Wonen.

In Nederland zijn in de jaren 70 circa 7.000 woningen gebouwd volgens het bouwsysteem Vaneg. Vaneg is een montagebouwmethode voor laagbouwwoningen met geprefabriceerde betonelementen die op het werk worden gemonteerd. De wandelementen bestaan uit verdiepingshoge elementen en de vloerelementen van de verdiepingen zijn vertrek breed. De langsgevels zijn samengesteld uit geprefabriceerde houten pui-elementen en de begane grondvloer bestaat uit een systeemvloer.

Van F naar A
Door het aanbrengen van geïsoleerde dakplaten over het bestaande dakbeschot, het leggen van nieuwe dakpannen en het plaatsen van kunststof gevelkozijnen met HR++ glas zijn de woningen van een label F naar een label A gegaan. Het aanleggen van een mv-systeem en het saneren van asbest in de gevels maakten ook onderdeel uit van de woningverbetering.

Werken in bewoonde staat
Door de werkzaamheden zoveel mogelijk van buitenaf te organiseren, bleef de overlast voor bewoners beperkt. Trebbe en Mijande Wonen trokken samen op in de communicatie richting bewoners, zij beoordeelden ons met een 8,4!


In de media

Woningverbetering in Vroomshoop; Vaneg-woningen van label F naar A