Trebbe realiseert aan de Stammershoefstraat 30 appartementen, 4 maisonettes en 8 eensgezinswoningen (42 wooneenheden) in opdracht van LEKSTEDEwonen. Betaalbare woningen volgens de Trebbe-concepten HoogWonen en BasisWonen bestemd voor de sociale huur.

Het Design & Build-project bestaat uit verschillende woningtypen. Verdeeld over drie verschillende bouwblokken komen er eengezinswoningen met tuin, appartementen met tuin of balkon en maisonnettes met tuin. In het plan krijgen dan ook verschillende doelgroepen een plek: starters, doorstromers en senioren.

SVP uit Amersfoort tekende voor het ontwerp. De drie verschillende bouwblokken vormen één samenhangend architectonisch ensemble. Het totaal levert een rustig, maar gevarieerd straatbeeld op. De eenheid tussen de grondgebonden woningen en de appartementengebouwen wordt gevonden in het lijnenspel van de robuuste dakkapellen van de woningen en het gevarieerde lijnenspel van de appartementen. Door de stoere metselwerkdetails, de bijzondere kopgevels en de entree’s aan de straatkant ontstaat een levendig straatbeeld.