Ontwikkeling van Veenrijk, een woongebied met 20 twee-onder-éénkapwoningen en 4 vrijstaande villa’s aan het water. Het kleinschalige project komt op één van de wooneilanden van Veenderij, het zuidelijke deelplan van Veenendaal-Oost.

De twee-onder-éénkappers zijn geïnspireerd op een typisch historisch landhuis uit Veenendaal. Kenmerkend zijn de hoge kap met een doorlopende daklijn, de gele lijnen in het metselwerk en de vele erkers en dakkapellen. Twaalf woningen staan aan het water en acht komen aan de straatzijde.

De vrijstaande villa’s worden getypeerd als levensloopbestendige semi-bungalows. De breedte van de woningen biedt ruimte om te wonen en slapen op de begane grond. De acht villa’s staan aan het water en hebben een markante gemetselde overstek.

Alle woningen zijn aangesloten op het stadsverwarmingssysteem DEVO en hebben zonnepanelen. Door hoogwaardige isolatie van daken, wanden, vloeren en ramen is het energieverbruik laag.

Kortom: duurzame en comfortabele woningen met een eigentijds ontwerp, waarbij de traditionele stijlkenmerken van het project zorgen voor variatie en de sfeer van vroeger.