Tricotage Veenendaal

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • AM Real Estate Development
  • Gemeente Veenendaal

Architect(en)

Locatie

  • Veenendaal

Status

  • Gerealiseerd

Fijn gebreid goed en complex in het kwadraat

Kracht: Meerdere functies en gebruikers in één complex, binnenstedelijk, historische elementen teruggeplaatst

Tricotage; fijn gebreid goed

Midden in het centrum van Veenendaal realiseerde Trebbe woon-, winkel- en cultuurcentrum ‘Tricotage’. De grote verscheidenheid van de Veenendaalse architectuur en haar rijke industriële geschiedenis zijn samen met het complexe programma met uiteenlopende functies verwerkt tot een ‘fijn gebreid goed’ - de betekenis van ‘tricotage’. Een treffende naam voor dit centrum dat een plek krijgt op de plek van een voormalige wolfabriek.

Complex in het kwadraat

Tricotage laat zich het best kenmerken als complex. Doordat we binnenstedelijk bouwen, op een postzegel, vraagt dit een andere aanpak van bouwplaatslogistiek. Een brede mix aan gebruikers kregen een plek in Tricotage, dat vraagt veel afstemming en het verwerken van veel verschillende wensen. Een bouwkundig hoogstandje was Tricotage ook, bovenop de nieuwe parkeergarage, uitgesproken, variërende baksteenarchitectuur een hoogwaardige afwerking.

Vier clusters; een plek voor iedereen

Tricotage heeft een BVO van 35.700 m² en bestaat uit vier clusters en omvat acht bouwlagen. Het cultuurcluster heeft een muziekschool en huisvest verder de Volksuniversiteit. Het commerciële cluster bestaat uit diverse ruimtes met als bestemming detailhandel, dienstverlening en horeca. Het woningcluster bestaat uit 87 appartementen. AM vastgoed is eigenaar van het commerciële -en woningcluster, de gemeente is eigenaar van het cultuurcluster en het parkeercluster.Het parkeercluster bestaat uit een drielaags ondergrondse parkeergarage voor 490 auto’s, een openbare fietsenstalling voor ongeveer 400 fietsen op maaiveldniveau en een parkeerservicebureau op maaiveldniveau.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media