Veenendaal 32 sociale huurappartementen

Opdrachtgever(s)

  • Veenvesters

Architect(en)

Locatie

  • Veenendaal

Status

  • Ontwikkeling

Duurzaam, gezond en goed ingepast in de omgeving; 32 huurappartementen

Kracht: uitbreidingslocatie, goed ingepast - landelijk en dorps, betaalbaar, Politiekeurmerk

In Veenendaal in de nieuwste uitbreidingswijk De Veenderij op Eiland K ontwikkelt en bouwt Trebbe 32 sociale huurappartementen.

32 sociale huurappartementen Eiland K De Veenderij Veenendaal

Trebbe heeft de opdracht verworven vanuit een uitvraag van de woningcorporatie. Het appartementencomplex telt vier en drie bouwlagen en biedt plaats aan 32 appartementen.
De appartementen komen in een prachtige, groene en waterrijke wijk met een ‘landelijk’ dorps karakter. Met drie kamers en een gemiddeld vloeroppervlak van 70 m² worden ze geschikt voor een brede doelgroep.

Met een knipoog naar het verleden, de blik vooruit op de toekomst

De architectuur is een knipoog naar het rijke industriële verleden van Veenendaal. Dit is onder meer terug te zien in het grotere volume van het gebouw, de keuze voor materialen zoals rode baksteen, keramische gevelbekleding en bijzondere details in de gevel. Veiligheid staat centraal in het ontwerp én in het gebouw. De appartementen op de koppen van het gebouw kijken uit op de zijstraten, waardoor het complex een ‘alzijdige’ uitstraling heeft. Dit versterkt het gevoel van veiligheid. Die veiligheid wordt bovendien geborgd door het Politiekeurmerk Veilig Wonen waaraan het hele gebouw voldoet.

Duurzaam en onderhoudsarm

De woningen voldoen aan BENG en TOjuli. Dat betekent dat ze bijna energieneutraal zijn (BENG) en bovendien zijn beschermd tegen oververhitting in de warmste zomermaand (TOjuli). Voor koeling en verwarming is het gebouw aangesloten op de stadsverwarming en -koeling van DEVO. En voor gezonde binnenlucht in alle appartementen wordt gezorgd met CO2-gestuurde ventilatie. Dankzij onder meer kunststof gevelkozijnen, keramische gevelbekleding, aluminium muurafdekkers en een dak met pv-panelen is het gebouw bovendien onderhoudsarm.

Deel dit project op social media