Veenendaal 24 woningen Veenrijk

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Lunee
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Veenendaal

Status

  • Gerealiseerd

24 woningen Veenrijk Veenendaal

Kracht: gasloos, laag energieverbruik, levensloopbestendig, luxe afwerking

Veenrijk is een kleinschalige villawijk in Veenendaal-Oost waar water een hoofdrol speelt. Het is een deelplan van de wooneilanden in de Veenderij die met elkaar verbonden zijn door bruggetjes. Het plan Veenrijk omvat de nieuwbouw van twintig twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande villa’s. Zestien van de villa’s liggen aan het water. Door het rijk gedetailleerde ontwerp van BFAS Architecten uit Amsterdam krijgt deze woonbuurt haar eigen karakter en een gevarieerd en levendig gevelbeeld. De twee-onder-een-kappers zijn geïnspireerd op een typisch historisch landhuis uit Veenendaal. Kenmerkend zijn de hoge kap met een doorlopende daklijn, de gele lijnen in het metselwerk en de vele erkers en dakkapellen.

De vrijstaande villa’s worden getypeerd als levensloopbestendige semi-bungalows. De breedte van de woningen biedt ruimte om te wonen en slapen op de begane grond. Alle woningen zijn aangesloten op het stadsverwarmingssysteem DEVO en voorzien van zonnepanelen. Door hoogwaardige isolatie van daken, wanden, vloeren en ramen is het energieverbruik laag. Alle woningen in Veenrijk worden uitgerust met een luxe afwerkingsniveau en de woningen aan het water zijn voorzien van een vlonder. Het plan biedt kopers ruime keuzemogelijkheden.

Veenrijk Veenendaal is een ontwikkeling van de VOF Trebbe-Lunee. Begin 2017 werd de locatie verworven en werd de ontwikkeling opgestart. Een half jaar later startte de verkoop van de woningen. De twee-onder-een-kapwoningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd met behulp van Trebbe BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De villa’s worden uitgevoerd door Van de Hengel uit Soest, een deelneming van Trebbe.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media