Sleen, deelproject Bouwstroom Noord

Opdrachtgever(s)

  • Woonservice Drenthe

Architect(en)

Locatie

  • Sleen

Status

  • Ontwikkeling

Vier deelprojecten; duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand

Kracht: vanuit intensieve samenwerking, vier projecten in één bouwstroom, betaalbaar bouwen, Bouwstroom Noord

Vanuit de unieke samenwerking Bouwstroom Noord ontwikkelt en realiseert Trebbe 36 woningen, verdeeld over verschillende plaatsen in de regio Emmen. De realisatie van de woningen is mogelijk door meerdere projecten te bundelen binnen één bouwstroom. Binnen alle vier de projecten staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal. Trebbe realiseert de woningen in Sleen, Veenoord, Odoorn en Klijndijk voor woningcorporatie Woonservice.

Bouwen in Sleen vanuit Bouwstroom Noord

In Sleen realiseert Trebbe de nieuwbouw van zeven levensloopbestendige seniorenwoningen en negen eengezinswoningen. Deze woningen worden goed geïsoleerd, zijn straks voorzien van een WTW-installatie (een ventilatiesysteem met warmteterugwinning) en krijgen acht pv-panelen. Dit zorgt voor hoog wooncomfort en een betaalbare energielast voor de bewoners. Daarnaast worden de woningen gerealiseerd met ‘Gevelklaar’, dit concept bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte, maar wel demontabele, kozijnen en keramische steenstrips.

Dit is het tweede project dat Woonservice en Trebbe met elkaar realiseren vanuit Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee ontwikkelende bouwers om sociale woningbouw betaalbaar te houden.

Deel dit project op social media