Oldenzaal De Graven Es

Opdrachtgever(s)

  • BPD

Locatie

  • Oldenzaal

Status

  • Gerealiseerd

De Graven Es Oldenzaal

Kracht: duurzame appartementen vlakbij het stadscentrum

De Graven Es Oldenzaal

In Oldenzaal ontwikkelt en bouwt De Graven Es; de jongste uitbreidingswijk. Hier komen 42 appartementen en 29 woningen bestemd voor de koop.

Over de appartementen

De Graven Es omvat in totaal drie appartementencomplexen. Ieder complex bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan veertien appartementen bestemd voor de verkoop. De appartementen hebben een vloeroppervlak variërend tussen de 60 m2 en 90 m2 en penthouses met een vloeroppervlak van maar liefst 120 m2, zo biedt De Graven Es voor elk wat wils. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, voorzien zijn van een warmtepomp en de pv-panelen op het dak.

De Velde Architecten uit Kampen tekende voor het ontwerp. De drie appartementencomplexen krijgen een ontwerp met een stevige onderlinge samenhang maar mét een eigen identiteit in de wijk. Dit wordt onder andere bereikt door te werken met kleuraccenten in het gevelmetselwerk en speels verspringende gevelopeningen.

Over de woningen

Het project De Graven Es bestaat uit 14 twee-onder-één-kapwoningen en 15 rijwoningen. Peters en Lammerink maakte het ontwerp van de woningen. De verkoop start in april 2022 en als dit goed verloopt begint Trebbe medio 2022 met de realisatie.

Met de bouw van De Graven Es wordt invulling gegeven aan de groei van het aantal beschikbare woningen in Oldenzaal. Daarnaast wil de gemeente jonge huishoudens behouden en aantrekken. Met de realisatie van de in totaal 45 woningen op vlek 10a van De Graven Es wordt hieraan gehoor gegeven. De overige 16 kavels worden via de gemeentelijke kavellijst aangeboden.

Kijk voor meer informatie op: www.nieuwbouw-gravenes.nl

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media