Landgoed in den Houte Noordwijkerhout

Kracht: gebiedsontwikkeling, nieuwbouw, transformatie, gasloos, sociale huur, beleggershuur, koop, zorgappartementen

Op deze locatie, gelegen aan de rand van Noordwijkerhout, komt een diversiteit aan woningen. De toekomstige zorgwoningen, rijwoningen, appartementen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen worden gerealiseerd op een prachtig groen terrein, dat doordrenkt is met historie. Zo wordt hier een woonwijk gecreëerd waar een zeer brede groep mensen kan wonen en leven. Landgoed in den Houte is een plan dat voortborduurt op de historie van het oude BAVO-terrein. Er ontstaat een woonwijk met de allure van een landgoed. Er wordt ruimte geboden aan 664 woningen. De woonwijk krijgt de naam ‘Landgoed in den Houte’. Deze naam refereert aan de historie van de gemeente (Nortich in den Houte).

Bij de ontwikkeling van de locatie behoort ook de transformatie van het voormalige klooster en renovatie van de Engelse tuin en de Bavo-sloot die zich tot een meanderende waterloop ontwikkelt in een doorlopend parklandschap. KOW uit Eindhoven maakt het ontwerp van de woningen. De architectuur voor de nieuwbouw is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Trebbe ontwikkelt het Bavo-terrein in samenwerking met Novaform. De 664 woningen worden gefaseerd gebouwd. De eerste fase, fase 2A, bestaat uit 18 rijwoningen, verdeeld over 13 huurwoningen en 5 sociale koopwoningen.