Nijmegen Fort Krayenhoff

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • BPD

Architect(en)

Locatie

  • Nijmegen

Status

  • Gerealiseerd

Fort Krayenhoff Nijmegen

Kracht: complexe bouw, respect voor de historie, parkeergarage, speciaal metselwerk, 42 luxe appartementen

Nieuwbouw in het Waalfront op de plek waar vroeger Fort Krayenhoff stond van drie kleinschalige woonpaviljoens met in totaal 42 koopappartementen, elk paviljoen krijgt 14 appartementen verdeeld over vijf bouwlagen. De appartementen hebben drie of vier kamers en hebben oppervlakten van 95 m2 tot een penthouse van 154 m2.

De diamantvormige paviljoens zijn geïnspireerd op een lunet van een verdedigingsbolwerk en zijn ontworpen door Orange Architects uit Rotterdam. De oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor een groen park waarin de drie diamantvormige parkpaviljoens komen. De situering van de paviljoens is afgestemd op de natuurlijke zichtlijnen door het park.

De drie paviljoens zijn met elkaar verbonden door middel van een collectieve parkeergarage, in deze laag bevinden zich ook de individuele bergingen. Door de half ondergrondse garage liggen de paviljoens iets opgetild ten opzichte van het park waardoor ook de privacy van de appartementen op de begane grond is gewaarborgd. Vanuit de woningen heeft iedere toekomstige bewoner een prachtig uitzicht: op de Waal, de stad en groen.

Deel dit project op social media