Faculteit Tandheelkunde Nijmegen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Radboud Universiteit Nijmegen

Architect(en)

Locatie

  • Nijmegen

Status

  • Gerealiseerd

Als alles ‘gewoon’ door moet gaan

Kracht: gebouw bleef in gebruik tijdens renovatie en kreeg duurzaamheidsslag gericht op energiebesparing, comfortverhoging en een eigentijdse uitstraling

Renovatie/nieuwbouw van de faculteit

Tandheelkunde van het Radboudumc op de Nijmeegse campus. Trebbe maakte deel uit van de Bouwcombinatie Tandheelkunde, die het gebouw uit 1970 getransformeerd heeft naar een hedendaags, modern en duurzaam gebouw.

De Bouwcombinatie tekende voor het technisch ontwerp en de realisatie. Bijzondere aandacht was er voor een duurzame exploitatie van het gebouw en de installaties.

Bijzonder is dat het gebouw deels in gebruik bleef tijdens onze werkzaamheden. De totale omvang is 25.077 m2 (20.760 m2 bvo renovatie en 4.317 m2 bvo nieuwbouw). Tandheelkunde is een plek geworden met moderne faciliteiten, comfort en een goed klimaat voor patiënten, studenten en medewerkers. Een plek van ontmoeting en concentratie en poortwachter van de campus van de Radboud Universiteit. Het gebouw heeft nieuwe gevels, een nieuw centraal atrium en nieuwe installaties. De gebouwplint is vernieuwd en uitnodigend. De routing en logistiek zijn voor alle gebruikersgroepen sterk verbeterd.

Prijswinnend project

Dat het project Tandheelkunde bijzonder is, dat is onderstreept door het aantal prijzen waarvoor Tandheelkunde is genomineerd en de prijzen die het heeft gewonnen. Zo werd Tandheelkunde genomineerd voor de Gouden Piramide, de Interieur Award, de Architectuurprijs Nijmegen en de NRP Gulden Feniks. De laatste twee mocht Tandheelkunde ook mee naar huis nemen.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media