Nijmegen entreegebouw Radboudumc

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Radboudumc Nijmegen

Architect(en)

Locatie

  • Nijmegen

Status

  • Gerealiseerd

Entreegebouw Radboudumc Nijmegen

Kracht: grootste gebouw op zorgcampus, krappe bouwlocatie, complexe logistiek, BREEAM

Nieuwbouw van het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen. Afdelingen als Interne Geneeskunde, Medische Oncologie, Hematologie, Geriatrie en Neurologie krijgen in de nieuwbouw hun plek. Daarnaast worden ook facilitaire en retailvoorzieningen en kantoren voor de staf in dit gebouw ondergebracht. Naar verwachting is het nieuwe ziekenhuis in 2021 gereed.

Grootste gebouw op zorgcampus
De nieuwbouw wordt met een oppervlak van 45.000 m2 en een verbindingsgang van 5.000 m2 het grootste gebouw op de zorgcampus. Het gebouw krijgt in totaal elf verdiepingen. In het gebouw komt de nieuwe hoofdingang van het ziekenhuis. De poliklinieken komen op -1, eerste en tweede verdieping. De verpleegafdelingen met uitsluitend éénpersoonskamers met eigen sanitair, dagbehandeling en stafkamers komen op de hierboven gelegen verdiepdingen. Drie atria verbinden (poli)klinieken en zorgen voor daglicht en uitzicht.

Compacte en overzichtelijke zorgomgeving
De nieuwbouw vervangt een groot aantal bestaande gebouwen die niet meer aan de huidige wensen en standaarden van het Radboudumc voldoen. Daarnaast wordt het aantal benodigde meters vastgoed drastisch teruggebracht om een compacte, overzichtelijke en toegankelijke zorgomgeving te realiseren. Het gebouw is zoveel mogelijk generiek ontworpen en heeft een heldere en zeer flexibele structuur, waardoor eenvoudig ingespeeld kan worden op toekomstige functieveranderingen. Ondanks de hoge standaardisatie in de poliklinieken, de klinieken en het stafdomein blijft de eigen identiteit van de verschillende afdelingen bewaard.

BREEAM Excellent
Het ontwerp voor het nieuwe gebouw heeft in februari 2018 het certificaat BREEAM Excellent mogen ontvangen. Het Radboudumc is hiermee het eerste universitair medisch centrum in Nederland met deze certificering. Het ontwerp heeft de hoogste score behaald van de ziekenhuizen in Nederland tot nu toe.

Realisatie door FourCare
De nieuwbouw van Radboudumc wordt gerealiseerd door het consortium FourCare bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Gezamenlijk draagt FourCare zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media