Entreegebouw Radboudumc Nijmegen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Radboud Universitair Centrum

Architect(en)

Locatie

  • Nijmegen

Status

  • Gerealiseerd

Bouwen in het hart van een zorgcampus

Kracht: grootste gebouw op zorgcampus, krappe bouwlocatie, complexe logistiek, BREEAM

Vanuit bouwcombinatie FourCare realiseert Trebbe het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc op de zorgcampus in Nijmegen. Een uitdagende klus. Het nieuwe hoofdgebouw krijgt elf bouwlagen en wordt met een oppervlak van 45.000 m2 en een verbindingsgang van 5.000 m2 het grootste gebouw op de zorgcampus in Nijmegen. Naast de nieuwe hoofdingang van het Radboudumc komen er poliklinieken, verpleegafdelingen, dagbehandelingen, kantoorruimtes en facilitaire voorzieningen. Het nieuwe hoofdgebouw krijgt 150 eenpersoons patiëntenkamers die voldoen aan de principes van ‘healing environment’.

Het nieuwe hoofdgebouw wordt gerealiseerd op de zorgcampus, terwijl deze gewoon volop in gebruik is. Dat betekent een intensief afstemmingstraject met Radboudumc, uitgekiende bouwplaatslogistiek en maximale overlastbeperking.

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Licht, lucht, ruimte en uitzicht spelen een belangrijke rol in de inrichting van het gebouw, naast een groene omgeving in de vorm van tuinen en dakterrassen.

Het gebouw is zoveel mogelijk generiek ontworpen en heeft een heldere en zeer flexibele structuur, waardoor eenvoudig ingespeeld kan worden op toekomstige functieveranderingen. Ondanks de hoge standaardisatie in de poliklinieken, de klinieken en het stafdomein blijft de eigen identiteit van de verschillende afdelingen bewaard.

Het ontwerp voor het nieuwe gebouw heeft in februari 2018 het certificaat BREEAM Excellent mogen ontvangen. Het Radboudumc is hiermee het eerste universitair medisch centrum in Nederland met deze certificering. Het ontwerp heeft de hoogste score behaald van de ziekenhuizen in Nederland tot nu toe.

Deel dit project op social media