Nijmegen 19 woningen en 27 appartementen Ecodorp

Opdrachtgever(s)

  • Talis Nijmegen

Architect(en)

Locatie

  • Nijmegen

Status

  • Ontwikkeling

Ecologisch bouwen in Nijmegen

Kracht: ecologisch, circulair bouwen, energieneutraal, woongemeenschap met ondersteuning in zorg, gedifferentieerde bouw

Een bijzondere uitvraag van woningcorporatie Talis. Een woongroep heeft zich gemeld om met een CPO groep samen te bouwen aan duurzame, circulaire woningen die in een ‘eco-dorp’ komen te staan. Het vergt moed om het pionierspad op te gaan, maar Talis is de uitdaging aangegaan, samen met Trebbe.

Bij de bouw van Ecodorp Zuiderveld werden de moderne technieken om ecologisch te bouwen en te leven, gecombineerd met de traditionele waarden van een dorp van vroeger. Het plan omvat woningen, appartementen en de gemeenschappelijke ruimten gemaakt. Er zijn tal van ecologische voorbeelden in dit project. Zo werd bij de bouw isolatiemateriaal van tweedehands textiel in het dak verwerkt. Ook werden restpartijen baksteen gebruikt. De woongroep had een ‘normenboek circulariteit’. Dit werd gebruikt als onderlegger voor het maken van keuzes. Trebbe zorgde voor de materialeninformatie en de prijs. Op basis hiervan werd vervolgens een besluit genomen. Door duurzame keuzes, is duurzaam wonen en leven, met een lager energieverbruik, mogelijk gemaakt.

Deel dit project op social media