Vlierhoeve Nieuwegein

Opdrachtgever(s)

  • BPD
  • Trebbe

Locatie

  • Nieuwegein

Status

  • Gerealiseerd

Vlierhoeve Nieuwegein

Kracht: Parkachtige setting, geschikt voor een brede doelgroep, autoluw, waterrijk wonen, gevarieerde wijk

Bij de Merwede kanaalzone in de nieuwbouwwijk Blokhoeve, de nieuwste wijk van Nieuwegein, ontwikkelde en realiseerde Trebbe 102 woningen in Vlierhoeve.

Over Vlierhoeve

Vlierhoeve is in twee fases ontwikkeld en gerealiseerd. De eerste fase omvatte 50 woningen in het noordelijke gedeeltelijke van Vlierhoeve. De woningen zijn verdeeld over drie schiereilanden. Er zijn vier verschillende woningtypen en elke woning heeft een tuin aan het water.

De tweede fase bestond uit 52 woningen en werd ParKant genoemd.   De 52 woningen zijn verdeeld over drie autoluwe hofjes. Er zijn verschillende woningtypen en elke woning heeft een tuin en een veranda aan de straatkant. Met de aanwezige tramhalte is openbaar vervoer binnen handbereik. Vlierhoeve ligt aan het eind van de Merwedekanaalzone, een hotspot in ontwikkeling en dichtbij de binnenstad van Utrecht. Vlierhoeve is een samenwerking van Trebbe en BPD.

De woningen zijn duurzaam te noemen, deze voldoen aan de EPC-klasse 0,4. Dit betekent dat de woningen goed zijn geïsoleerd waardoor ze energiezuinig zijn (gelijkwaardig aan energielabel A++). Er liggen zonnepanelen op het dak.

Deel dit project op social media