Isala en Noorderboog Meppel

Kracht: DBMO-opdracht, eerste all electric-ziekenhuis in Nederland

Nieuwbouw en meerjarig onderhoud van het Isala Diaconessenhuis en het Geriatrisch Revalidatiecentrum Noorderboog in Meppel. Trebbe maakt samen met Dura Vermeer en ENGIE deel uit van het consortium TDE dat verantwoordelijk is voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie en schoonmaak en energielevering (voor een periode van 25 jaar).
De opdracht volgt na een intensief bouwteamtraject waarbij TDE het ontwerp voor het ziekenhuis verder heeft geoptimaliseerd met betrokkenheid van de gebruikers zodat het Definitief Ontwerp goed aansluit bij de wensen van het ziekenhuis.

Isala
Isala wordt een compact ziekenhuis van 17.690 m2 BVO met korte looplijnen voor patiënten en ouderen. De principes van het healing environment, veel daglicht, kleur en uitzicht op natuur, komen in het gehele ziekenhuis terug. Het ziekenhuis krijgt onder andere een 7x 24 uurs SEH, een OK-complex met 4 operatiekamers, 1 behandelkamer OK-klasse 2, een kliniek met 100 bedden en 24 bedden dagverpleging, dialyse, oogheelkunde, LAB-ruimten, radiologie en nucleaire geneeskunde.

Noorderboog
Het geriatrisch revalidatiecentrum Noorderboog wordt 5.800 m2 groot. En krijgt 64 klinische plaatsen en behandelfaciliteiten.

All electric
Duurzaamheid speelt een grote rol bij het nieuwe ziekenhuis. Het gebouw is zodanig ontworpen dat het naadloos aansluit bij de locatie in het Reestdal door onder andere een groen dak dat opgaat in het landschap. Het nieuwbouw ziekenhuis in Meppel wordt helemaal elektrisch en wordt daarmee het eerste all elektric-ziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis heeft geen gasaansluiting. De energie wordt opgewekt door een combinatie van pv-panelen, warmte koudeopslag en warmtepompen.

Wil je de bouw volgen? Dat kan via deze webcam.