Maarssen, Saturnus Planetenbaan

Opdrachtgever(s)

  • Leyten
  • Trebbe

Locatie

  • Maarssen

Status

  • Ontwikkeling

Vanuit samenwerking naar eyecatcher

Kracht: vanuit intensieve samenwerking, natuurinclusief en klimaatadaptief, collectiviteit

Op de locatie Saturnus aan de Planetenbaan in Maarssen ontwikkelt en realiseert Trebbe in ontwikkelcombinatie een 70 meter hoge woontoren met plaats voor 275 appartementen. De woningen zijn bestemd voor starters en senioren in zowel koop als huur. De afgelopen jaren heeft Edelwonen in goede samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht de contouren van de locatie ontwikkeld en de anterieure overeenkomst gesloten voor de bouw van een nieuwe eyecatcher voor Maarssen.

Duurzaam en toekomstbestendig woongeluk

Belangrijke uitgangspunten voor Saturnus zijn onder meer een levendige plint, een groene uitstraling en een natuurinclusieve en klimaatadaptieve leefomgeving waar volop ruimte is voor ontmoeting. Zo komt er bijvoorbeeld een commerciële ruimte om ontmoeting te faciliteren en de sociale cohesie te versterken. Naast een parkeervoorziening wordt er deelmobiliteit voor de bewoners ter beschikking gesteld.

Saturnus krijgt vorm vanuit een intensieve samenwerking tussen gemeente Stichtse Vecht, Klunder Architecten, Buro Ma.an en ontwikkelcombinatie Leyten / Trebbe.

Deel dit project op social media