Lisse Woontoren De Waterkanten

Opdrachtgever(s)

  • Woonstichting Stek

Architect(en)

Locatie

  • Lisse

Status

  • Gerealiseerd

Woontoren De Waterkanten markeert de entree van de wijk

Kracht: herstructurering, hoogste woontoren van Lisse, vanuit concept HoogWonen, krappe bouwplaats, complexe bouwplaatslogistiek

De woontoren in De Waterkanten Lisse

De woontoren ‘De Waterkanten’ is het laatste project van de woonstichting in het plangebied revitalisering Zeeheldenwijk Lisse. Het appartementencomplex telt zeven verdiepingen en biedt plaats aan 19 tweekamerwoningen van ongeveer vijftig vierkante meter en 53 driekamerappartementen van circa zeventig vierkante meter.

De woontoren goed ingepast in de omgeving

Het ontwerp is van de hand van Klunder Architecten uit Rotterdam. Het appartementenblok markeert de entree van de nieuwe wijk. Door het kleurgebruik en metselwerk sluit de woontoren goed aan op de omliggende omgeving. Het appartementencomplex is alzijdig ontworpen, dit betekent dat iedere gevel een eigen ontwerp krijgt. Door de verschillende gevels heeft het ‘ogen’ aan alle kanten, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de sociale veiligheid in de wijk.

Duurzaam wonen en leven in de woontoren

De huurders wonen straks in duurzame appartementen. De woningen worden verwarmd en gekoeld door bodemwarmtepompen. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Een bijzonder detail is dat de binnenkozijnen van de algemene ruimtes en de toegangsdeuren van de appartementen in het complex allemaal circulair zijn en vervaardigd worden uit sloophout.

 

Deel dit project op social media