Klijndijk, deelproject Bouwstroom Noord

Opdrachtgever(s)

  • Woonservice Drenthe

Architect(en)

Locatie

  • Klijndijk

Status

  • Ontwikkeling

Vier deelprojecten; duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand

Kracht: vanuit intensieve samenwerking, vier projecten in één bouwstroom, betaalbaar bouwen, Bouwstroom Noord

Vanuit de unieke samenwerking Bouwstroom Noord ontwikkelt en realiseert Trebbe 36 woningen, verdeeld over verschillende plaatsen in de regio Emmen. De realisatie van de woningen is mogelijk door meerdere projecten te bundelen binnen één bouwstroom. Binnen alle vier de projecten staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal. Trebbe realiseert de woningen in Sleen, Veenoord, Odoorn en Klijndijk voor woningcorporatie Woonservice.

Bouwen in Klijndijk vanuit Bouwstroom Noord

In Klijndijk realiseert Trebbe de nieuwbouw van vier seniorenwoningen Deze woningen worden goed geïsoleerd, zijn voorzien van het StralendWARM energieconcept en krijgen acht pv-panelen. Dit zorgt voor hoog wooncomfort en een betaalbare energielast voor de bewoners. Bijzonder aan dit project is dat er tussen bestaande huizen door wordt gebouwd. Dit maakt de bouwplaatslogistiek uitdagend.

Dit is het tweede project dat Woonservice en Trebbe met elkaar realiseren vanuit Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee ontwikkelende bouwers om sociale woningbouw betaalbaar te houden.

Deel dit project op social media