In de Hanzewijk in Kampen hebben wij een nieuw winkelcentrum met woningen gerealiseerd. Het combinatieproject omvat bijna 6.000 m2 winkelruimte in opdracht van Multi Vastgoed uit Gouda en 87 huur- en koopwoningen voor corporatie deltaWonen uit Zwolle. Dit zijn 36 huurappartementen verdeeld over drie lagen en die gesitueerd zijn bovenop een winkellaag op de begane grond, 30 dekwoningen (huur) bovenop een supermarkt en 21 grondgebonden koopwoningen. Ook is een parkeerterrein voor 296 auto’s aangelegd.

Het nieuwe winkelcentrum in de Hanzewijk in Kampen omvat een mix van ketens en lokale ondernemers. Zoals supermarkten Jumbo en Lidl, maar ook drogisterij Kruidvat, gemakswinkel Primera, Ter Stal (familiemode), Delifrance, een Chinees, bakker en een kwalitaria hebben er hun plek gevonden.

De komst van het nieuwe centrum hoort bij de herstructurering van de naoorlogse Hanzewijk, die negen jaar geleden is begonnen. De oude woningen gingen tegen de vlakte en een groot deel van de nieuwe wijk is ondertussen gebouwd (zo'n 950 woningen). Het nieuwe winkelcentrum is dan ook een belangrijke stap in de ontwikkeling van de compleet vernieuwde Hanzewijk.

Trebbe en de Hanzewijk zijn geen onbekenden van elkaar. In februari 1992 leverden wij ons eerste project op aan de Colijnlaan, 92 woningen met een ontmoetingsruimte. En nu 23 jaar later bouwt Trebbe weer in de Hanzewijk. Beide projecten liggen naast elkaar.