't Bovenhuys Houten

Opdrachtgever(s)

  • Niet van toepassing

Architect(en)

Locatie

  • Houten

Status

  • Gerealiseerd

't Bovenhuys Houten

Kracht: herontwikkeling, beleggershuur, duurzaam

Van co-maker naar opdrachtgever

Het kantoorpand aan de Kokermolen in Houten stond al tien jaar leeg toen het in 2015 door Overijssel 1882 Investments B.V. werd aangekocht als herontwikkellocatie. In eerste instantie was het de bedoeling dat het bestaande pand getransformeerd werd naar woonruimte. Maar na een aantal verkenningen bleek nieuwbouw de beste optie. In de transformatie zouden veel m²’s verloren gaan aan loze ruimte. En in het meerjaren onderhoud pakt de keuze voor nieuwbouw veel beter uit, want de exploitatiekosten blijven op de lange termijn laag.

Het ontwikkeltraject werd opgestart en anderhalf jaar na het eerste gesprek werd gestart met de sloop van het voormalige kantoorpand. Aansluitend startte de bouw van 36 appartementen bestemd voor de beleggershuur.

‘t Bovenhuys biedt plaats aan 36 appartementen, variërend in grootte van 60, 73 en 85 m2. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt en duurzaam.

Leuk detail: De directeur van Overijssel 1882 Investments is ook directeur van Van den Pol installatietechniek. En dat is weer één van de vaste bouwpartners van ons concept HoogWonen.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media