36 appartementen Kokermolen Houten

Kracht: unieke ontwikkeling voor en door een co-maker en gasloos

Trebbe realiseert in opdracht van Over-IJssel 1882 Investments B.V. de nieuwbouw van 36 vrije sector huurappartementen in de wijk Molenzoom in Houten. Trebbe is verantwoordelijk voor de sloop van het bestaande kantoorpand en de nieuwbouw van het appartementencomplex.

Deze voormalige kantoorlocatie is tot wonen bestemd en werd in eerste instantie beoordeeld op de mogelijkheid tot transformatie. Uiteindelijk is het project op basis van de financiële uitgangspunten verder ontwikkeld conform ons HoogWonen-concept met galerijontsluiting. De appartementen zijn gasloos, goed geïsoleerd en hebben een EPC van 0,4 (gelijkwaardig aan energielabel A++). De twee- en driekamerappartementen hebben een luxe afwerkingsniveau en zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens in alle leeftijden.

Het unieke in project Kokermolen is dat onze opdrachtgever Over-IJssel tevens één van onze co-makers is. Door zijn eigen co-makerschap in onze projecten, raakte hij bekend met het concept HoogWonen. De relatie en het vertrouwen in elkaar, in combinatie met de gezamenlijke technische kennis, maken dat we heel soepel het ontwikkeltraject hebben doorlopen.

De sloopactiviteiten vinden plaats in de periode november 2018-januari 2019. Aansluitend gaat de nieuwbouw van start die naar verwachting eind 2019 gereed is.