Hilversum zorgkliniek Tergooi

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Tergooi

Architect(en)

Locatie

  • Hilversum

Status

  • Gerealiseerd

Zorgkliniek Tergooi Hilversum

Kracht: hoogwaardige zorg, toekomstbestendig, energiezuinig, hightech, groene omgeving

In Hilversum realiseert Trebbe in bouwcombinatie de nieuwe zorgkliniek naast het nieuwe hoofdgebouw van het ziekenhuis Tergooi. In de nieuwbouw met een oppervlak van circa 6.700 m2 komen vanaf 2023 de poliklinieken van dermatologie (inclusief Spatadercentrum), oogheelkunde, plastische chirurgie (met Hand- en Polscentrum), KNO, kaakchirurgie, het Esthetisch Medisch Centrum (EMC), de Diagnosestudio en kantoren. De functies zijn verdeeld over drie bouwlagen en de technische ruimte krijgt een plek op de vierde laag.

In de bosrijke omgeving van zorgpark De Monnikenberg draait het in het nieuwe zorggebouw om het welzijn van de patiënten en de medewerkers. Trebbe Bouw is samen met bouwcombinant Dura Vermeer Bouw Hengelo vanaf het voorlopig ontwerp betrokken, in samenwerking met bouwpartner De Groot Installaties. Het ontwerp komt van Wiegerinck Architecten, constructeur Royal HaskoningDHV en adviseur Deerns onder leiding van ABT.

De zorgkliniek van Tergooi is een eigentijdse en toekomstbestendige toevoeging aan de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum. Nieuwe technologieën, het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en energiezuinige toepassingen maken dit een hightech gebouw waarin hoogwaardige zorg kan worden geleverd, ook in de toekomst. Het klimaatsysteem is zo ingericht dat het universeel te gebruiken is voor een veelvoud van activiteiten, van medische tot kantoorfuncties. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

De zorgkliniek is niet van Tergooi zelf: de grond is verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. Door ruimte te huren en niet al het vastgoed in eigen bezit te houden, kan Tergooi beter inspelen op benodigde ruimte in de toekomst, gezien de ontwikkelingen in de zorg op het gebied van e-health, nieuwe technieken en behandelingen, thuismonitoring en zorg op afstand.

Deel dit project op social media