Hengelo Stadskantoor

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Gemeente Hengelo

Architect(en)

Locatie

  • Hengelo

Status

  • Gerealiseerd

Stadskantoor Hengelo

Kracht: binnenstedelijk, krappe bouwlocatie, complexe logistiek, duurzaam

Trebbe realiseerde in bouwcombinatie de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo dat gebouwd is tussen het huidige stadhuis en de Deldenerstraat. Midden in het stadscentrum op een beperkte bouwlocatie, daarom haddden wij een regisseursrol in de logistiek en verkeersafhandeling rondom het project.

De bouw van het nieuwe Stadskantoor geeft het stadscentrum een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo. Jaarlijks komen een kleine 120.000 bezoekers voor producten en diensten naar stadskantoor of stadhuis. Een ontmoetingsplek die ruimte biedt aan onder meer exposities, overleggen, presentaties. Dus een plek waar inwoners, politici, ondernemers, organisaties en instellingen elkaar treffen.

Het nieuwe gebouw omvat ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2. Het nieuwe Stadskantoor, naar een ontwerp van EGM Architecten, laat zich kenmerken als eigentijds, energiezuinig en duurzaam. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media