Harderwijk 129 woningen Waterfront

Opdrachtgever(s)

  • BPD Amersfoort
  • Trebbe

Locatie

  • Harderwijk

Status

  • Ontwikkeling

129 woningen Waterfront Harderwijk

Kracht: woningen voor jong en oud, klimaatadatief, natuurinclusief

Trebbe heeft met BPD de tender gewonnen voor de derde fase van het Waterfront in Harderwijk. Samen gaan we deelgebied 1 ontwikkelen dat bestaat uit 129 woningen voor een brede doelgroep: 40 koop-eengezinswoningen, 15 koop-appartementen en 74 middeldure huur-appartementen en studio’s. De 40 woningen zijn verdeeld over een gesloten driehoekig bouwblok en een naastgelegen langwerpig appartementengebouw, De Harderwerf/Veemkade. Het driehoekige bouwblok is uitgewerkt met drie onderling verschillende zijden, met een diversiteit aan woningtypes met verwijzing naar de scheepvaart en een vrije kade voor daadwerkelijk contact met het water.

Bij ons plan zijn architect Molenaar&Co en landschapsarchitect LapLab betrokken. Hun invulling van de architectuur, openbare inrichting en duurzaamheidsvisie heeft een belangrijke rol gespeeld bij de gunning. De architectuur van de appartementen is geïnspireerd op havengebouwen en de oude havenindustrie in Harderwijk. Het ontwerp van de eengezinswoningen verwijst naar oude pakhuizen in klassieke Hanzesteden.

De wijk wordt volledig aardgasvrij en zoveel mogelijk energieneutraal met een collectief warmtesysteem. De groene daken van de woningen vangen het hemelwater lokaal op voor hergebruik of afvoering naar wadi’s. Het gebied wordt bovendien natuurinclusief ingericht, met ruimte voor flora en fauna voor een optimale biodiversiteit. Ook worden alle woningen voorzien van een materialenpaspoort. Verder komen er veel elektrische laadpunten voor het moderne mobiliteitsconcept in de wijk.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media