't Kempke Haaksbergen

Opdrachtgever(s)

  • Domijn

Architect(en)

Locatie

  • Haaksbergen

Status

  • Ontwikkeling

20x woongeluk in een duurzame, groene buurt

Kracht: betaalbaar bouwen, herstructurering, samenwerking

In Haaksbergen realiseert Trebbe op ‘t Kempke twintig beneden- en bovenwoningen in opdracht van woningcorporatie Domijn. ’t Kempke wordt een nieuwe, duurzame en groene buurt waarmee Domijn antwoord geeft op de vraag naar woningen voor kleinere huishoudens.

’t Kempke: duurzame woningen in een groene omgeving

Een ruim opgezette omgeving met veel groen in de straat: dat is ‘t Kempke. Het groen zorgt ervoor dat het een fijne plek is om te wonen. Het voorkomt hittestress in de warme zomers en houdt regenwater vast, om zo droogte tegen te gaan. De woningen zijn compact, betaalbaar en duurzaam. Alle woningen zijn volledig elektrisch. Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen zeer energiezuinig.

Conceptuele woningen

De twintig beneden- en bovenwoningen zijn verdeeld over twee blokken, naar een ontwerp van De Bruin Architecten uit Zwolle. Het ontwerp omschrijft zich als hoogwaardig en eigentijds. De bouwblokken krijgen een speelse opbouw met veel variatie. Trebbe realiseert de woningen vanuit het concept BasisWonen. De basis van deze woningen wordt zo veel mogelijk opgebouwd uit kant-en-klare onderdelen. De buitengevel wordt nog traditioneel gemetseld. De benedenwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 55 m2. Deze woningen hebben één slaapkamer, een voor- en achtertuin en een berging achter het huis. De bovenwoningen zijn ongeveer 80 m2. En hebben twee verdiepingen, een dakterras, een slaap- en hobbykamer en een buitenberging op de begane grond.

Deel dit project op social media