Groningen UMCG Hotfloor

Kracht: bouwen in het hart van het ziekenhuis met een going concern 

De komende jaren bouwt het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in het hart van het ziekenhuis aan vernieuwing en verbetering van het operatiecentrum, de spoedeisende hulp en de intensive care. Hotfloor is de verzamelnaam voor deze afdelingen die patiënten voornamelijk voorzien van acute en geplande zorg. Deze zorg wordt daarnaast gecombineerd met patiëntenzorg, onderzoek, innovatie, ontwikkeling en opleiding. De huidige Hotfloor van het UMCG is zo’n 30 jaar oud en is toe aan vernieuwing en verbetering om weer optimaal te kunnen voldoen aan de zorgvraag.

Trebbe verbouwt de eerste twee fases van het project Hotfloor in bouwcombinatie BAM en ENGIE. In deze twee fases worden een nieuwe afdeling Neonatologie en het Centrum Acute Zorg (CAZ) met onder andere nieuwe traumakamers gerealiseerd in de bestaande ziekenhuisomgeving met een going concern. De nieuwe afdeling Neonatologie wordt volgens de huidige planning in maart 2021 opgeleverd. Het Centrum Acute Zorg is volgens de planning in november 2021 gereed.

De opdracht bestaat uit een raamovereenkomst voor een periode van 4 + 1 jaar voor de vernieuwing en verbetering van de faciliteiten binnen het kernprogramma van de Hotfloor. Het UMCG is daarvoor een vijfjarige raamovereenkomst aangegaan met drie consortia, waaronder Bouwcombinatie BAM/Trebbe/ENGIE. De vernieuwing en verbetering van de afdelingen binnen de Hotfloor gebeuren gefaseerd, waarvan onze bouwcombinatie de eerste twee fases realiseert.