Groningen UMCG Hotfloor

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

Aan de slag in het hart van het ziekenhuis

Kracht: bouwen in het hart van het ziekenhuis met een going concern

De komende jaren bouwt het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in het hart van het ziekenhuis aan vernieuwing en verbetering van het operatiecentrum, de spoedeisende hulp en de intensive care. Hotfloor is de verzamelnaam voor deze afdelingen die patiënten voornamelijk voorzien van acute en geplande zorg. Deze zorg wordt daarnaast gecombineerd met patiëntenzorg, onderzoek, innovatie, ontwikkeling en opleiding. De huidige Hotfloor van het UMCG is zo’n 30 jaar oud en is toe aan vernieuwing en verbetering om weer optimaal te kunnen voldoen aan de zorgvraag.

Trebbe verbouwt de eerste twee fases van het project Hotfloor in bouwcombinatie BAM en EQUANS. In deze twee fases hebben we een nieuwe afdeling Neonatologie en het Centrum Acute Zorg (CAZ) met onder andere nieuwe traumakamers gerealiseerd in de bestaande ziekenhuisomgeving met een going concern.

De opdracht bestaat uit een raamovereenkomst voor een periode van 4 + 1 jaar voor de vernieuwing en verbetering van de faciliteiten binnen het kernprogramma van de Hotfloor. Het UMCG is daarvoor een vijfjarige raamovereenkomst aangegaan met drie consortia, waaronder Bouwcombinatie BAM/Trebbe/EQUANS. De vernieuwing en verbetering van de afdelingen binnen de Hotfloor gebeuren gefaseerd, waarvan onze bouwcombinatie de eerste twee fases realiseert.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media