Tender Groningen

Opdrachtgever(s)

  • Nijestee

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

Vanuit een intensieve samenwerking samen bouwen aan 115x woongeluk

Kracht: intensieve samenwerking, collectiviteit, integrale ontwikkeling, goede mix in doelgroep

Het appartementencomplex Tender wordt vanuit een intensieve samenwerking woningcorporatie Nijestee, architectenbureau De Zwarte Hond en ontwikkelende bouwer Trebbe gerealiseerd. Tender biedt plaats aan 82 sociale huurappartementen, 26 middenhuurappartementen en zeven koopappartementen. Deze appartementen worden in verschillende types gerealiseerd, zo zijn er appartementen met twee slaapkamers, maar ook met één en drie slaapkamers. Ook is er plek voor één commerciële ruimte en gemeenschappelijke fietsenbergingen.

Duurzaam en toekomstbestendig wonen

De hoogte van dit gebouw varieert van vier tot zeven bouwlagen. Het gebouw krijgt bijzondere accenten in het metselwerk. De daken worden voorzien van zonnepanelen en het gebouw wordt aangesloten op de collectieve verwarming van Warmtestad Groningen. Op het binnenterrein van Tender wordt een gemeenschappelijke binnentuin aangelegd, naar een ontwerp van Felixx Landschapsarchitecten, met veel groen, meerdere wadi’s om water op te slaan, een pluktuin en plekken om te spelen en elkaar te ontmoeten.

Samen bouwen aan geluk in de Grunobuurt

Tender maakt onderdeel uit van de omvangrijke wijkvernieuwing Grunobuurt. Deze wijkvernieuwing wordt vanuit een intensieve samenwerking vormgegeven. Eerder werden de gebouwen Tractie en Lampisterie vanuit de samenwerking tussen woningcorporatie Nijestee, architectenbureau De Zwarte Hond en ontwikkelende bouwer Trebbe gerealiseerd. De samenwerking maakt het mogelijk optimaal te profiteren van elkaars specialistische vakgebieden. Elk bouwblok werd door een andere architect binnen het architectenbureau opgepakt. Zo werd de ervaring uit de eerdere ontwerptrajecten meegenomen en veranderden iedere keer accenten. Al met al een plezierige samenwerking, wat zichtbaar is in het eindresultaat.

Deel dit project op social media