Zorgvilla De Maere Enschede

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Locatie

  • Enschede

Status

  • Gerealiseerd

Zorg voor vernieuwing met karakter

Kracht: restauratie, hedendaagse invulling in een authentieke villa, kleinschalige zorg

In Enschede transformeerde Trebbe een statige villa dat ruimte bood aan kantoren naar gespecialiseerde zorghuisvesting voor dementerenden. En dat deden we aan de binnenzijde rigoreus, maar mét behoud van originele elementen. Van de aanbouw in de tuin is de bovenbouw gesloopt en is de kelder behouden. Op de kelder is nieuwbouw gerealiseerd. In het hoofdgebouw zijn voorzieningen zoals een woonkeuken en twee gezamenlijke huiskamers gesitueerd.

De karakteristieke villa uit 1928 is in de oorspronkelijke staat teruggebracht en dient na oplevering als luxe, particuliere huisvesting voor dementerende ouderen met 24-uurs zorg. De zorgvilla met de naam De Maere heeft 24 kamers en algemene ruimten zoals een bibliotheek, eetkamers, een lounge en een serre grenzend aan de patio. Ook de beheerderswoning is bij onze opdracht inbegrepen.

De eerste stappen op het gebied van 3D-betonprinten

Bij het project zorgvilla De Maere, zetten we ook de eerste stappen op het gebied van 3D-betonprinten. Hier werd een pilot gedraaid vanuit Saxion Industrial Design, waaraan Trebbe De Witte-Van der Heijden en Vertico Large Scale meewerkten.Er werd een constructie ontwikkeld die dienst doet als groene gevel. De gevel is opgebouwd uit vijftig verschillende elementen die vanuit parametrisch ontwerp tot stand zijn gekomen. Ieder element is uniek van vorm en past precies in het volgende element.

Er werd ook automatisch rekening gehouden met verschillende randvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld arbotechnische voorwaarden, in dit geval mocht ieder element niet zwaarder wegen dan 50 kilo per stuk.

De pilot was destijds succesvol en smaakt zeker naar meer!

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media