43 woningen Villapark Florade

Kracht: inbreiding, integrale ontwikkeling, snelle verkoop, grote variatie in types

Op de oude MTS-locatie in Stokhorst verrees een nieuwe wijk. Villapark Florade. Hier ontwikkelde en realiseerde Trebbe 43 luxe, zeer ruime koopwoningen in een mix van een karakteristieke jaren ’20 en ’30 architectuur. Villapark omvat 7 vrijstaande woningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 24 herenhuizen in een parkachtige omgeving. Om een levendig straatbeeld te creëren werden de woningen ontworpen door twee architecten, Geesink Weusten Architecten en Peters & Lammerink Architecten, elk met een eigen signatuur.

Villapark Florade is een eigen ontwikkeling van Trebbe. Eind 2014 kocht Trebbe de locatie aan. Begin 2015 werd gestart met de planuitwerking. Tijdens de ontwikkeling is er veel rekening gehouden met de wensen van toekomstige bewoners. Naar aanleiding van uitgevoerde enquêtes onder geïnteresseerden is medio 2015 het plan aangepast. Zo werden er vrijstaande woningen aan het plan toegevoegd en werden twee-onder-een kapwoningen ruimer van opzet. Mede door de wensen van toekomstige bewoners voorop te zetten bij de ontwikkeling verliep de verkoop zeer voorspoedig. De eerste fase van 25 woningen werd in drie maanden verkocht. De tweede fase, bestaande uit de resterende 18 woningen werd in twee maanden verkocht.

Verder is opvallend aan het plan dat Trebbe dit integraal ontwikkelde en de gemeente, omwonenden en toekomstige bewoners continu aangesloten hield tijdens de ontwikkeling. Verder nam Trebbe ook de terreininrichting voor haar rekening, waarbij het overbruggen van 5,5 meter hoogteverschil een uitdaging was.