De renovatiewinkel Reimarkt Enschede staat voor de uitdaging bewoners van 40.000 huur- en koopwoningen in Enschede te verleiden hun woning te verduurzamen. Trebbe won de Europese tender in het consortium Reimarkt Enschede samen met Nijhuis, KAW, KUUB en Ten Hag Makelaarsgroep. Trebbe en Nijhuis zijn in de realisatiefase preferred suppliers van Reimarkt.

Winkelen voor duurzaam wonen
Bij Reimarkt kunnen huurders en particuliere eigenaren de verduurzaming van hun woonhuis kopen in een on- en offline winkel, dus als een regulier consumentenproduct. Van kant-en-klare oplossingen in de schappen, zoals isolatiemaatregelen tot aan dubbelglas, levensloopbestendige verbouwingen en notaloze woningen.
Voor een vaste prijs en prestatie, want de bewoners zien in de Reimarkt-winkel meteen de prijs en de besparing die de ingrepen opleveren voor hun energierekening. De woning behoudt zijn waarde, terwijl de woonlasten verlagen en het wooncomfort wordt vergroot.

Verduurzaming 40.000 woningen levert werk op
De gemeente Enschede heeft samen met de woningcorporaties Domijn en De Woonplaats voor het concept Reimarkt gekozen om de verduurzaming van 40.000 woningen binnen haar grenzen in een stroomversnelling te brengen en de werkgelegenheid in de bouw te vergroten. “Uitgaande van een besteding van 10.000 euro per woning gaat het om een totale investering van 400 miljoen euro; dit levert naar verwachting 3600 mensjaren werk op”, laat de gemeente weten.